Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal
105 przepisów - 21 dni
Sałatka warzywna z awokado i sosem musztardowym
łatwe
584 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 łyżka
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Bagietkę pokrój w kostkę, skrop oliwą, dopraw papryką Knorr i upiecz w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez ok. 5 min. Rozgrzej patelnię bez dodatku oleju i upraż ziarna słonecznika na złoty kolor.

Krok 2
Do miseczki wsyp sos sałatkowy, dodaj musztardę, majonez, 2 łyżki wody i 1 łyżkę oliwy. Dokładnie wymieszaj. Awokado obierz, pokrój na kawałki, skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniało.

Krok 3
Umyj i osusz szpinak. Przełóż go do salaterki lub na talerz, ułóż awokado i polej sosem. Całość posyp uprażonymi ziarnami słonecznika i grzankami

Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka warzywna z awokado i sosem musztardowym
Awokado to kulinarny krzyk mody ostatnich lat. Chcecie być na bieżąco? Koniecznie spróbujcie sałatki z warzywami i awokado. Nie jesteście pewni czy smak owocu będzie Wam odpowiadał? Wyrazisty sos musztardowy doskonale łączy składniki, więc to doświadczenie można z góry zaliczyć do udanych.
Dla kogo? Jeśli lubicie testować nowe kompozycje smakowe, sałatka warzywna z awokado powinna znaleźć się na szczycie listy przepisów, które zamierzacie wypróbować.
Na jaką okazję? Recepturę śmiało możecie wykorzystać jako pomysł na szykowną przystawkę. Kto powiedział, że pierwsze danie obiadowe zawsze musi sprowadzać się do zupy? Sałatką pozytywnie zaskoczycie wszystkich domowników i gości zebranych przy stole.
Czy wiesz, że? Jeśli kupiliście nie do końca dojrzałe awokado, umieśćcie je w papierowej torbie wraz z kilkoma jabłkami lub bananami. Dzięki takiemu towarzystwu awokado szybciej będzie nadawało się do zjedzenia.
Dla urozmaicenia: Do sałatki warzywnej z awokado bardzo dobrze pasują grillowane szparagi. Chcecie przełamać jej smak słodkim, soczystym akcentem? Dodajcie mango – palce lizać!