
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
100 mililitrów
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mango obierz ze skórki i wykrój pestkę. Miąższ pokrój w kostkę.
Krok 2
Paprykę pokrój w kostkę. Jeśli używasz krabowe mięso z puszki, odsącz je z zalewy. Surimi pokrój na małe kawałki.
Krok 3
Sos sałatkowy do mizerii Knorr wymieszaj z jogurtem.
Krok 4
Sałatkę wymieszaj z sosem i włóż na chwilę do lodówki. Rada: Kraby mogą zostać zastąpione krewetkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej