
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
100 mililitrów
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mango obierz ze skórki i wykrój pestkę. Miąższ pokrój w kostkę.
Krok 2
Paprykę pokrój w kostkę. Jeśli używasz krabowe mięso z puszki, odsącz je z zalewy. Surimi pokrój na małe kawałki.
Krok 3
Sos sałatkowy do mizerii Knorr wymieszaj z jogurtem.
Krok 4
Sałatkę wymieszaj z sosem i włóż na chwilę do lodówki. Rada: Kraby mogą zostać zastąpione krewetkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej