Sałatka z krabów i owoców mango przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z krabów i owoców mango

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
22 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mango obierz ze skórki i wykrój pestkę. Miąższ pokrój w kostkę.

Krok 2

Paprykę pokrój w kostkę. Jeśli używasz krabowe mięso z puszki, odsącz je z zalewy. Surimi pokrój na małe kawałki.

Krok 3

Sos sałatkowy do mizerii Knorr wymieszaj z jogurtem.

Krok 4

Sałatkę wymieszaj z sosem i włóż na chwilę do lodówki. Rada: Kraby mogą zostać zastąpione krewetkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z krabów i owoców mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z krabów i owoców mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z krabów i owoców mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z krabów i owoców mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z krabów i owoców mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z krabów i owoców mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z krabów i owoców mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z krabów i owoców mango - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej