Sałatka z krabów i owoców mango przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z krabów i owoców mango

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
22 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mango obierz ze skórki i wykrój pestkę. Miąższ pokrój w kostkę.

Krok 2

Paprykę pokrój w kostkę. Jeśli używasz krabowe mięso z puszki, odsącz je z zalewy. Surimi pokrój na małe kawałki.

Krok 3

Sos sałatkowy do mizerii Knorr wymieszaj z jogurtem.

Krok 4

Sałatkę wymieszaj z sosem i włóż na chwilę do lodówki. Rada: Kraby mogą zostać zastąpione krewetkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z krabów i owoców mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z krabów i owoców mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z krabów i owoców mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z krabów i owoców mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z krabów i owoców mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z krabów i owoców mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z krabów i owoców mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z krabów i owoców mango - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej