Sałatka z krabów i owoców mango przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z krabów i owoców mango

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
22 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mango obierz ze skórki i wykrój pestkę. Miąższ pokrój w kostkę.

Krok 2

Paprykę pokrój w kostkę. Jeśli używasz krabowe mięso z puszki, odsącz je z zalewy. Surimi pokrój na małe kawałki.

Krok 3

Sos sałatkowy do mizerii Knorr wymieszaj z jogurtem.

Krok 4

Sałatkę wymieszaj z sosem i włóż na chwilę do lodówki. Rada: Kraby mogą zostać zastąpione krewetkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z krabów i owoców mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z krabów i owoców mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z krabów i owoców mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z krabów i owoców mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z krabów i owoców mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z krabów i owoców mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z krabów i owoców mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z krabów i owoców mango - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pulpety w sosie koperkowym
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej