
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
100 mililitrów
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mango obierz ze skórki i wykrój pestkę. Miąższ pokrój w kostkę.
Krok 2
Paprykę pokrój w kostkę. Jeśli używasz krabowe mięso z puszki, odsącz je z zalewy. Surimi pokrój na małe kawałki.
Krok 3
Sos sałatkowy do mizerii Knorr wymieszaj z jogurtem.
Krok 4
Sałatkę wymieszaj z sosem i włóż na chwilę do lodówki. Rada: Kraby mogą zostać zastąpione krewetkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej