
Składniki
0.5 łyżeczki
3 łyżeczki
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
0.2 szklanki
1 sztuka
4 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz ogórka, przekrój na pół, wydrąż środki i następnie pokrój go w półtalarki.
Krok 2
Przesyp solą i włóż do miseczki.
Krok 3
Po kilku minutach, opłucz go zimną wodą i wysusz.
Krok 4
Wakame zalej zimną wodą na pięć minut.
Krok 5
Z octu, cukru, sosu sojowego, bulionu Knorr i sake zrób sos. Imbir pokrój na cienkie plasterki.
Krok 6
Krewetki pozbaw pancerzyków, przewodów pokarmowych i przekrój na pół. Ogórek, krewetki, imbir i wakame wymieszaj z sosem i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej