
Składniki
0.5 łyżeczki
3 łyżeczki
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
0.2 szklanki
1 sztuka
4 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz ogórka, przekrój na pół, wydrąż środki i następnie pokrój go w półtalarki.
Krok 2
Przesyp solą i włóż do miseczki.
Krok 3
Po kilku minutach, opłucz go zimną wodą i wysusz.
Krok 4
Wakame zalej zimną wodą na pięć minut.
Krok 5
Z octu, cukru, sosu sojowego, bulionu Knorr i sake zrób sos. Imbir pokrój na cienkie plasterki.
Krok 6
Krewetki pozbaw pancerzyków, przewodów pokarmowych i przekrój na pół. Ogórek, krewetki, imbir i wakame wymieszaj z sosem i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej