Sałatka z krewetek i wodorostów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z krewetek i wodorostów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

3 łyżeczki

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

0.2 szklanki

1 sztuka

4 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz ogórka, przekrój na pół, wydrąż środki i następnie pokrój go w półtalarki.

Krok 2

Przesyp solą i włóż do miseczki.

Krok 3

Po kilku minutach, opłucz go zimną wodą i wysusz.

Krok 4

Wakame zalej zimną wodą na pięć minut.

Krok 5

Z octu, cukru, sosu sojowego, bulionu Knorr i sake zrób sos. Imbir pokrój na cienkie plasterki.

Krok 6

Krewetki pozbaw pancerzyków, przewodów pokarmowych i przekrój na pół. Ogórek, krewetki, imbir i wakame wymieszaj z sosem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z krewetek i wodorostów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z krewetek i wodorostów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z krewetek i wodorostów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z krewetek i wodorostów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z krewetek i wodorostów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z krewetek i wodorostów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z krewetek i wodorostów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z krewetek i wodorostów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej