Sałatka z krewetek i wodorostów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z krewetek i wodorostów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

3 łyżeczki

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

0.2 szklanki

1 sztuka

4 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz ogórka, przekrój na pół, wydrąż środki i następnie pokrój go w półtalarki.

Krok 2

Przesyp solą i włóż do miseczki.

Krok 3

Po kilku minutach, opłucz go zimną wodą i wysusz.

Krok 4

Wakame zalej zimną wodą na pięć minut.

Krok 5

Z octu, cukru, sosu sojowego, bulionu Knorr i sake zrób sos. Imbir pokrój na cienkie plasterki.

Krok 6

Krewetki pozbaw pancerzyków, przewodów pokarmowych i przekrój na pół. Ogórek, krewetki, imbir i wakame wymieszaj z sosem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z krewetek i wodorostów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z krewetek i wodorostów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z krewetek i wodorostów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z krewetek i wodorostów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z krewetek i wodorostów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z krewetek i wodorostów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z krewetek i wodorostów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z krewetek i wodorostów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej