Sałatka z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z krewetkami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
28 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

20 dekagramów

1 łyżka

150 gramów

1 sztuka

null

100 gramów

3 sztuki

40 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początek umyć natkę pietruszki, koperek i sałatę. Sałatę porozdzielać na małe kawałki, a natkę pietruszki i koperek posiekać ( kilka gałązek zostawić do ozdobienia na koniec potrawy).

Krok 2

Czosnek bardzo drobno posiekać. Makaron wrzucić do wody i ugotować. Dodać dużo soli, zahartować, po ugotowaniu odcedzić.

Krok 3

Następnie śmietanę kremówkę, natkę pietruszki, czosnek, ser, koperek oraz kwaśną śmietanę wymieszać. Wszystko doprawić do smaku solą i pieprzem, znów wymieszać.

Krok 4

Do powstałego sosu dodać makaron, krewetki i sałatę, wszystko wymieszać. Sałatkę odstawić na kwadrans aby wszystko dobrze przeszło smakiem.

Krok 5

Na koniec przyozdobić ją pozostawionym koperkiem i natką pietruszki.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Szaszłyk z parówek
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej