
Składniki
1 sztuka
20 dekagramów
1 łyżka
150 gramów
1 sztuka
null
100 gramów
3 sztuki
40 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na początek umyć natkę pietruszki, koperek i sałatę. Sałatę porozdzielać na małe kawałki, a natkę pietruszki i koperek posiekać ( kilka gałązek zostawić do ozdobienia na koniec potrawy).
Krok 2
Czosnek bardzo drobno posiekać. Makaron wrzucić do wody i ugotować. Dodać dużo soli, zahartować, po ugotowaniu odcedzić.
Krok 3
Następnie śmietanę kremówkę, natkę pietruszki, czosnek, ser, koperek oraz kwaśną śmietanę wymieszać. Wszystko doprawić do smaku solą i pieprzem, znów wymieszać.
Krok 4
Do powstałego sosu dodać makaron, krewetki i sałatę, wszystko wymieszać. Sałatkę odstawić na kwadrans aby wszystko dobrze przeszło smakiem.
Krok 5
Na koniec przyozdobić ją pozostawionym koperkiem i natką pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej