Sałatka z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z krewetkami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
28 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

20 dekagramów

1 łyżka

150 gramów

1 sztuka

null

100 gramów

3 sztuki

40 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początek umyć natkę pietruszki, koperek i sałatę. Sałatę porozdzielać na małe kawałki, a natkę pietruszki i koperek posiekać ( kilka gałązek zostawić do ozdobienia na koniec potrawy).

Krok 2

Czosnek bardzo drobno posiekać. Makaron wrzucić do wody i ugotować. Dodać dużo soli, zahartować, po ugotowaniu odcedzić.

Krok 3

Następnie śmietanę kremówkę, natkę pietruszki, czosnek, ser, koperek oraz kwaśną śmietanę wymieszać. Wszystko doprawić do smaku solą i pieprzem, znów wymieszać.

Krok 4

Do powstałego sosu dodać makaron, krewetki i sałatę, wszystko wymieszać. Sałatkę odstawić na kwadrans aby wszystko dobrze przeszło smakiem.

Krok 5

Na koniec przyozdobić ją pozostawionym koperkiem i natką pietruszki.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej