Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal
105 przepisów - 21 dni

Składniki
160 gramów
1 sztuka
4 łyżeczki
1.5 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Mięso z kurczaka umyj, a następnie pokrój i wymieszaj z posiekanym czosnkiem, połową sosu sojowego i olejem.

Krok 2
Ananasa pokrój na kawałki, wymieszaj z pozostałym sosem sojowym.

Krok 3
Na oleju usmaż pokrojoną paprykę i dymkę. Przełóż na talerz.

Krok 4
Na patelnię wlej olej i usmaż ananasa. Przełóż na talerz.

Krok 5
Na reszcie oleju usmaż mięso, po czym połącz je ze wszystkimi składnikami. Dodaj ugotowany ryż, wymieszaj i podgrzej. Potrawę podawaj na ciepło. Udekoruj posiekanym szczypiorkiem.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: fosforu, witamin A, E, niacyny oraz witamin B6, C.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej


































