Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal
105 przepisów - 21 dni

Składniki
160 gramów
1 sztuka
4 łyżeczki
1.5 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Mięso z kurczaka umyj, a następnie pokrój i wymieszaj z posiekanym czosnkiem, połową sosu sojowego i olejem.

Krok 2
Ananasa pokrój na kawałki, wymieszaj z pozostałym sosem sojowym.

Krok 3
Na oleju usmaż pokrojoną paprykę i dymkę. Przełóż na talerz.

Krok 4
Na patelnię wlej olej i usmaż ananasa. Przełóż na talerz.

Krok 5
Na reszcie oleju usmaż mięso, po czym połącz je ze wszystkimi składnikami. Dodaj ugotowany ryż, wymieszaj i podgrzej. Potrawę podawaj na ciepło. Udekoruj posiekanym szczypiorkiem.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: fosforu, witamin A, E, niacyny oraz witamin B6, C.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej