Sałatka z kurczaka z ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Sałatka z kurczaka z ananasem

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

12

heart
53 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

200 osób wydrukowało

Pobierz pdf

308 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

160 gramów

1 sztuka

4 łyżeczki

1.5 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Mięso z kurczaka umyj, a następnie pokrój i wymieszaj z posiekanym czosnkiem, połową sosu sojowego i olejem.

Sałatka z kurczaka z ananasem - Krok 1

Krok 2

Ananasa pokrój na kawałki, wymieszaj z pozostałym sosem sojowym.

Sałatka z kurczaka z ananasem - Krok 2

Krok 3

Na oleju usmaż pokrojoną paprykę i dymkę. Przełóż na talerz.

Sałatka z kurczaka z ananasem - Krok 3

Krok 4

Na patelnię wlej olej i usmaż ananasa. Przełóż na talerz.

Sałatka z kurczaka z ananasem - Krok 4

Krok 5

Na reszcie oleju usmaż mięso, po czym połącz je ze wszystkimi składnikami. Dodaj ugotowany ryż, wymieszaj i podgrzej. Potrawę podawaj na ciepło. Udekoruj posiekanym szczypiorkiem.

Sałatka z kurczaka z ananasem - Krok 5
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: fosforu, witamin A, E, niacyny oraz witamin B6, C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej