Sałatka z makaronem w kształcie ryżu z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Sałatka z makaronem w kształcie ryżu z warzywami

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

24

heart
82 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

267 osób wydrukowało

Pobierz pdf

377 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

500 gramów

2 sztuki

240 gramów

2 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Ugotowany na pół-miękko brokuł ostudź i podziel na małe różyczki.

Sałatka z makaronem w kształcie ryżu z warzywami - Krok 1

Krok 2

Ugotowany i ostudzony makaron połącz z brokułem, obranym i pokrojonym jabłkiem i ogórkiem, kukurydzą, koperkiem i podprażonymi na suchej patelni pestkami słonecznika.

Sałatka z makaronem w kształcie ryżu z warzywami - Krok 2

Krok 3

Dodaj oliwę i wymieszaj.

Sałatka z makaronem w kształcie ryżu z warzywami - Krok 3
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest źródłem: magnezu, żelaza, cynku, witaminy B1, witaminy B2, witaminy A, witaminy B6, niacyny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z makaronem w kształcie ryżu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z makaronem w kształcie ryżu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z makaronem w kształcie ryżu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z makaronem w kształcie ryżu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z makaronem w kształcie ryżu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z makaronem w kształcie ryżu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z makaronem w kształcie ryżu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z makaronem w kształcie ryżu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej