Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal
105 przepisów - 21 dni
Sałatka z makaronem w kształcie ryżu z warzywami
średnie
376 osób zapisało

Składniki
300 gramów
500 gramów
2 sztuki
240 gramów
2 sztuki
4 łyżki
4 łyżki
4 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Ugotowany na pół-miękko brokuł ostudź i podziel na małe różyczki.

Krok 2
Ugotowany i ostudzony makaron połącz z brokułem, obranym i pokrojonym jabłkiem i ogórkiem, kukurydzą, koperkiem i podprażonymi na suchej patelni pestkami słonecznika.

Krok 3
Dodaj oliwę i wymieszaj.


Dobra rada:
Posiłek jest źródłem: magnezu, żelaza, cynku, witaminy B1, witaminy B2, witaminy A, witaminy B6, niacyny.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej