SERNIK GOTOWANY NA MIODOWYCH PLACKACH

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

5

27 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

155 osób wydrukowało

Pobierz pdf

67 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

4 szklanki

20 dekagramów

2 sztuki

2 sztuki

1 szklanka

3 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

masa serowa:

1 kilogram

2 łyżki

0.5 szklanki

3 sztuki

0.75 szklanki

0.5 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki ciasta zagnieść, podzielić na 3 części i upiec osobno placki w blaszce o wym 20x30.

Krok 2

Do twarogu dodać Kasię, jaja, cukier, wanilię i dobrze wymieszać, podgrzać aż masa będzie lejąca, dodać mąkę ziemniaczaną lub budyń wymieszany w mleku. Wszystko połączyć i zagotować uważając, bo masa lubi przypalić się.

Krok 3

W blaszce układamy na przemian placki i gorącą masę serową, schładzamy, polewamy polewą kakaową, przykrywamy folią aluminiową i odstawiamy w chłodne miejsce na przynajmniej 1 dobę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • SERNIK GOTOWANY NA MIODOWYCH PLACKACH - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • SERNIK GOTOWANY NA MIODOWYCH PLACKACH - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • SERNIK GOTOWANY NA MIODOWYCH PLACKACH - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • SERNIK GOTOWANY NA MIODOWYCH PLACKACH - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • SERNIK GOTOWANY NA MIODOWYCH PLACKACH - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • SERNIK GOTOWANY NA MIODOWYCH PLACKACH - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • SERNIK GOTOWANY NA MIODOWYCH PLACKACH - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej