SERNIK GOTOWANY NA MIODOWYCH PLACKACH

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

5

27 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

155 osób wydrukowało

Pobierz pdf

67 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

4 szklanki

1 szklanka

2 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

masa serowa:

1 kilogram

0.5 szklanki

0.75 szklanki

2 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki ciasta zagnieść, podzielić na 3 części i upiec osobno placki w blaszce o wym 20x30.

Krok 2

Do twarogu dodać Kasię, jaja, cukier, wanilię i dobrze wymieszać, podgrzać aż masa będzie lejąca, dodać mąkę ziemniaczaną lub budyń wymieszany w mleku. Wszystko połączyć i zagotować uważając, bo masa lubi przypalić się.

Krok 3

W blaszce układamy na przemian placki i gorącą masę serową, schładzamy, polewamy polewą kakaową, przykrywamy folią aluminiową i odstawiamy w chłodne miejsce na przynajmniej 1 dobę.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej