SERNIK NA CZARNYM SPODZIE

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

367

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 opakowanie

4 sztuki

5 łyżek

1.5 szklanki

3 łyżeczki

masa serowa:

1 opakowanie

0.75 szklanki

4 sztuki

70 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię, cukier, kakao, wodę i cukier waniliowy gotować 5 min. Po ostudzeniu dodać 4 żółtka i wymieszać na jednolitą masę. Odlać pół szklanki masy.

Krok 2

Do reszty dodać mąkę, proszek do pieczenia i pianę z białek. Wlać do formy.

Krok 3

Zemleć ser w maszynce, połączyć z pozostałymi składnikami, utrzeć na gładką masę, wyłożyć na ciasto.

Krok 4

Piec 60 min. Po upieczeniu polać odlana masą i posypać wiórkami kokosowymi.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej