SERNIK NA CZARNYM SPODZIE

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1.5 szklanki

1 szklanka

3 łyżki

3 łyżeczki

1 opakowanie

4 sztuki

5 łyżek

masa serowa:

70 gramów

4 sztuki

0.75 szklanki

0.5 opakowania

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię, cukier, kakao, wodę i cukier waniliowy gotować 5 min. Po ostudzeniu dodać 4 żółtka i wymieszać na jednolitą masę. Odlać pół szklanki masy.

Krok 2

Do reszty dodać mąkę, proszek do pieczenia i pianę z białek. Wlać do formy.

Krok 3

Zemleć ser w maszynce, połączyć z pozostałymi składnikami, utrzeć na gładką masę, wyłożyć na ciasto.

Krok 4

Piec 60 min. Po upieczeniu polać odlana masą i posypać wiórkami kokosowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • SERNIK NA CZARNYM SPODZIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • SERNIK NA CZARNYM SPODZIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • SERNIK NA CZARNYM SPODZIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • SERNIK NA CZARNYM SPODZIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • SERNIK NA CZARNYM SPODZIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • SERNIK NA CZARNYM SPODZIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • SERNIK NA CZARNYM SPODZIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sernik inaczej
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej