Serowiec Tortowiec

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

12

187 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 litry

0.5 litra

0.5 kilograma

10 sztuk

1 opakowanie

2 sztuki

4 sztuki

1 opakowanie

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Mleko, śmietanę i cukier zagotować ciągle mieszając, do czasu uwarzenia się sera.

Krok 3

Odstawić do ostygnięcia, a następnie przetrzeć przez sitko i połączyć z Kasią.

Krok 4

Dołożyć owoce lub bakalie.

Krok 5

Dno i boki tortownicy wyłożyć biszkoptami i "zalać" serem.

Krok 6

Wstawić do lodówki, aby stężało.

Krok 7

Udekorować według uznania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowiec Tortowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowiec Tortowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowiec Tortowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowiec Tortowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowiec Tortowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowiec Tortowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowiec Tortowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej