Śledzie w oleju z czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal

105 przepisów - 21 dni

Śledzie w oleju z czosnkiem

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

10

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

173 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

164 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

6 sztuk

1 szklanka

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety wymoczyć, następnie pokroić w dzwonka. Czosnek obrać.Cebulę pokroić w piórka.

Krok 2

W słoiku ułożyć warstwami: śledzie, cebula, zioła, całe ząbki czosnku, pieprz. Zalać olejem. Odstawić do lodówki na minimum dobę. Na talerzu posypać zielona częścią dymki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie w oleju z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie w oleju z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie w oleju z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie w oleju z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie w oleju z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie w oleju z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie w oleju z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie w oleju z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej