Spaghetti przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti

Autor: ewelina1985

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżeczki

1.5 łyżeczki

500 gramów

1 opakowanie

1.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone podsmażamy wraz z pokrojoną w kosteczkę cebulą. Najlepiej jak jest mocniej podpieczone. Posypujemy Delikatem.

Krok 2

Gdy mięso jest już gotowe dodajemy przecier pomidorowy i podsmażamy go z mięsem. Później dodajemy keczup i przyrządzony wg przepisu sos do spaghetti. Na koniec możemy jeszcze doprawić do smaku.

Krok 3

Gotujemy makaron i polewamy sosem. Można posypać startym, żółtym serem i zapiec w piekarniku. PYCHOTA ;)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej