Świąteczny serniczek

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

280

59 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1.25 kilograma

25 dekagramów

4 łyżki

1 opakowanie

0.5 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

4 sztuki

3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ucieramy żółtka z cukrem, dodajemy cukier waniliowy, olej i sok z cytryny.

Krok 2

Ucieramy, dodając po łyżce sera.

Krok 3

Budynie mieszamy z mlekiem i dodajemy do masy, wsypujemy rodzynki.

Krok 4

Zagnieść cienką warstwę kruchego ciasta.

Krok 5

Masę serową wyłożyć na ciasto (masa ma płynną konsystencję).

Krok 6

Pieczemy około 1 godziny w temperaturze 200 stopni C.

Krok 7

Około 10 minut przed końcem pieczenia wyłożyć na sernik pianę z białek ubitą z 2-3 łyżkami cukru i wymieszaną z wiórkami kokosowymi.

Krok 8

Zapiec około 10-15 minut. Porcja na dużą blachę

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świąteczny serniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świąteczny serniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świąteczny serniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świąteczny serniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świąteczny serniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świąteczny serniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świąteczny serniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej