Świąteczny serniczek przepis – Zobacz na przepisy.pl

Świąteczny serniczek

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

59 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1.25 kilograma

25 dekagramów

4 łyżki

1 opakowanie

0.5 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

4 sztuki

3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ucieramy żółtka z cukrem, dodajemy cukier waniliowy, olej i sok z cytryny.

Krok 2

Ucieramy, dodając po łyżce sera.

Krok 3

Budynie mieszamy z mlekiem i dodajemy do masy, wsypujemy rodzynki.

Krok 4

Zagnieść cienką warstwę kruchego ciasta.

Krok 5

Masę serową wyłożyć na ciasto (masa ma płynną konsystencję).

Krok 6

Pieczemy około 1 godziny w temperaturze 200 stopni C.

Krok 7

Około 10 minut przed końcem pieczenia wyłożyć na sernik pianę z białek ubitą z 2-3 łyżkami cukru i wymieszaną z wiórkami kokosowymi.

Krok 8

Zapiec około 10-15 minut. Porcja na dużą blachę

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świąteczny serniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świąteczny serniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świąteczny serniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świąteczny serniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świąteczny serniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świąteczny serniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świąteczny serniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej