
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
120 gramów
1 sztuka
160 gramów
100 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórka, rzodkiewki i winogrona umyj. Ogórka pokrój w paski, rzodkiewki przekrój na pół i ułóż warzywa na dużym drewnianym talerzu.
Krok 2
Marynaty odcedź, przełóż do miseczki i również ułóż na talerzu.
Krok 3
Ser pokrój na mniejsze kawałki, połóż na talerzu z warzywami.
Krok 4
Talerz przekąsek udekoruj winogronami, orzechami i posyp przyprawą Knorr.

Dobra rada:
Przekąski możesz dodatkowo udekorować świeżymi kiełkami lub sałatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa Knorr Suszone Pomidory z Czosnkiem i Bazylią
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Talerz przekąsek
Przekąski – nieodzowny element menu każdego większego przyjęcia i kameralnego spotkania. Okazują się niezastąpione, gdy zaczyna burczeć w brzuchu między głównymi posiłkami. Ważne, by były nie tylko smaczne, ale też różnorodne i podane w estetyczny sposób. Razem z nami sprawdźcie, jak stworzyć wyborną i spójną kompozycję przekąsek na jednym talerzu.
Dla kogo?
Nie każdy dysponuje dużą ilością czasu na przygotowanie kulinarnych cudów. Talerz przekąsek śmiało można potraktować jako przystawkę ekspresową.
Na jaką okazję?
Organizujecie spontaniczne spotkanie albo godzinę temu dowiedzieliście się, że znajomi wpadną z wizytą? Powitajcie ich kolorowym półmiskiem z przekąskami, na którym nie zabraknie marynowanych specjałów, świeżych warzyw, owoców, orzechów i serów.
Czy wiesz, że?
Orzechy włoskie, przypominające kształtem mózg z dwiema półkulami, są bardzo dekoracyjnym wykończeniem talerza z przekąskami. Świetnie wzbogacają danie słodko-gorzkim smakiem.
Dla urozmaicenia:
Jako owocowy akcent talerza z przekąskami, oprócz winogron, sprawdzą się też figi, gruszki, suszone morele i żurawina.