Torty - przepisy: sprawdzone, domowe i proste | Przepisy.pl pixel

Przepisy na Torty

21 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (21)

Torcik z kaszy manny
ratingratingratingratingrating

1858

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Z jednej strony torty kojarzone są ze spektakularnymi deserami, będącymi popisowymi numerami cuki...
Tort truskawkowy z mascarpone
ratingratingratingratingrating

1148

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
40 min.
Jeśli poszukujecie oryginalnego pomysłu na urodzinowy tort – skorzystajcie z naszego przepisu. Po...
Tort makowy z budyniem
ratingratingratingratingrating

1309

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
80 min.
Torty zwykle przygotowujemy na wyjątkowe okazje, wymagające odpowiedniej oprawy kulinarnej. Jeśli...
Tort leśny mech
ratingratingratingratingrating

802

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
180 min.
Co powiesz na piknik na leśnej polanie? Nie musisz już czekać do lata, sprawdzać prognoz pogody i...
Tort czekoladowy
ratingratingratingratingrating

548

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
300 min.
Przed Tobą wyjątkowy tort czekoladowy przepis, który będzie gwiazdą każdego przyjęcia. Warstwy pu...
Tort czekoladowy z kremem z białej czekolady
ratingratingratingratingrating

378

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Tort kojarzony jest zwykle z wyjątkowymi wydarzeniami, takimi jak urodziny, imieniny czy okrągła...
Miodowiec z orzechami
ratingratingratingratingrating

322

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
130 min.
Zamieńcie swoją kuchnię w krainę mlekiem i miodem płynącą. Podczas tej kulinarnej sielanki nie za...
Torcik mango
ratingratingratingratingrating

214

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
120 min.
Poznajcie nasz efektowny przepis na torcik mango bez pieczenia. Piekarnik nie zawsze musi być nie...
Ciasto kokosowe
ratingratingratingratingrating

97

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
75 min.
Desery z dodatkiem kokosa goszczą w polskiej kuchni już od wielu lat. Początkowo jedynym powszech...
Tort czekoladowy z kremem kawowym
ratingratingratingratingrating

165

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Tort kojarzony jest przede wszystkim z wyjątkowymi okazjami. Pieczony jest zwykle na urodziny, im...
Bezglutenowy torcik z owocami
ratingratingratingratingrating

81

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
180 min.
Dwie warstwy czekoladowego ciasta, śmietankowy krem z serkiem mascarpone i hojna porcja soczystyc...
Tort Sachera
ratingratingratingratingrating

108

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
120 min.
Intensywnie czekoladowy tort Sachera przełożony konfiturą morelową to wizytówka kuchni austriacki...
Tort piniata
ratingratingratingratingrating

106

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
105 min.
Oto deser z niespodzianką! Już na pierwszy rzut oka prezentuje się bardzo apetycznie, ale po rozk...
Tort Unicorn
ratingratingratingratingrating

60

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
360 min.
Spotkanie legendarnego jednorożca to marzenie każdej małej księżniczki, ale nie tylko. Też masz o...
Torcik z bitą śmietaną i serkiem mascarpone
ratingratingratingratingrating

80

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
Deser nie tylko pyszny, ale też bardzo elegancki. Każdy jubilat będzie zachwycony, widząc na stol...
TORT SEROWY NA ZIMNO
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
KREM DO TORTU MAMY
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Zdrowy tort owocowy
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.

Ciekawostki i porady

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - TortyTorty

Tort pojawia się na stole podczas najważniejszych uroczystości: urodzin, rocznic czy wesel. Powinien przykuwać uwagę wyglądem, dlatego ważne jest skupienie się na słodkich dekoracjach. Najważniejszy jest jednak jego smak. Bazą dla większości tortów jest ciasto biszkoptowe. Ma wiele zalet – jest neutralne w smaku, więc dobrze łączy się z różnymi dodatkami. Można upiec je w różnych wariantach, np. kakaowe, makowe lub cytrynowe. By ciasto wyszło delikatne i pulchne, poleca się wcześniejsze utarcie kostki do pieczenia z żółtkami oraz cukrem. Jednak podstawą udanego biszkoptu są dobrze ubite białka – powinny tworzyć sztywną, dobrze napowietrzoną pianę. Należy ją lekko i ostrożnie połączyć z pozostałymi składnikami i włożyć do rozgrzanego piekarnika. Jeśli nie chcesz, by ciasto przywarło do formy, wyłóż ją papierem do pieczenia lub posmaruj kostką do pieczenia i oprósz bułką tartą. W zależności od tego, jak duży oraz ilu warstwowy chcesz przygotować tort, upiecz odpowiednią ilość biszkoptów. Możesz upiec również jeden i podzielić go na blaty. Wybierz ulubiony smak tortu. W lecie doskonale sprawdzą się świeże owoce, np. z rabarbaru, truskawek lub malin zrób mus na bazie galaretki. Poza tym owoce wykorzystaj jako element ozdobny. Połącz ze sobą jeżyny, jagody i porzeczki i posyp nimi wierzch wypieku. Dla lepszego efektu możesz oprószyć całość cukrem pudrem. Do tortów pasują również masy serowe i orzechowe. Bardzo popularne są też kremy. Zazwyczaj do ich przygotowania używa się słodkiej śmietanki, żółtek i margaryny do pieczenia. Wersję czekoladową uzyskasz za pomocą rozpuszczonej tabliczki czekolady (dowolnie: gorzkiej, mlecznej, białej) lub kakao z cukrem. Do orzechowego zmiel lub drobno posiekaj orzechy oraz bakalie. Część kremu zachowaj, by pokryć nim wierzch i brzegi tortu. Popularność zyskują jednak tzw. naked cakes, czyli torty bez kremu na brzegach. Dzięki temu dobrze widać wszystkie warstwy. Torty dekoruj marcepanem, lukrem lub bakaliami. Wypróbuj nasze sprawdzone przepisy na torty. Czekoladowy, kokosowy czy malinowy? Który wybierzesz?