Torcik orzechowy:)

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

dwa biszkopty:

14 sztuk

800 gramów

2 szklanki

4 łyżeczki

3 łyżki

przełożenie:

2 opakowania

1 opakowanie

1 opakowanie

2 opakowania

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z jajek i cukru zmiksować kogel-mogel, dodawać po trosze mąkę z proszkiem i kakao.

Krok 2

Ubić na puch, przelać do dużej formy, upiec 25 min. w 180 stopniach C. Powtórzyć raz jeszcze składniki i upiec drugi biszkopt, jasny, bez kakao.

Krok 3

Dwa opakowania kremu zrobić według przepisu, rozwiercić z Kasią.

Krok 4

Biszkopty przeciąć, by uzyskać 4 placki.

Krok 5

Ciemny posmarować kremem i tak powtórzyć warstwy na przemian kolorami.

Krok 6

W środku posmarować dżemem.

Krok 7

Całe ciasto posmarować niewielką ilością kremu.

Krok 8

Wierzch i boki tortu posypać suto rozdrobnionymi orzechami włoskimi, udekorować kawałkami czekolady. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Torcik orzechowy:) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Torcik orzechowy:) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Torcik orzechowy:) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Torcik orzechowy:) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Torcik orzechowy:) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Torcik orzechowy:) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Torcik orzechowy:) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej