Torcik serce

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

5

87 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

78 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

150 gramów

190 gramów

0.5 łyżeczki

dekoracja:

100 gramów

200 gramów

2 łyżki

1 opakowanie

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka utrzyj z cukrem, dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i miękką Kasię.

Krok 2

Wszystko razem wymieszaj.

Krok 3

Formę w kształcie serca wysmaruj Kasią i obsyp mąką.

Krok 4

Włóż ciasto do formy i piecz w temperaturze 180 C około 20 min.

Krok 5

Upieczone i ostudzone ciasto przekrój na dwa placki.

Krok 6

Dolne posmaruj konfiturą różaną.

Krok 7

Przykryj go górnym plackiem.

Krok 8

Połowę cukru pudru wymieszaj z łyżką mleka i czerwonym barwnikiem.

Krok 9

Powstały lukier powinien mieć konsystencję gęstej śmietany.

Krok 10

Czerwonym lukrem wymaluj na powierzchni tortu serce.

Krok 11

Resztę cukru pudru wymieszaj z łyżką mleka i posmaruj nim resztę tortu, a następnie posyp wiórkami kokosowymi.

1

Opinie o przepisie

  • Agata Puchrowicz

    Agata Puchrowicz

    wow

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Torcik serce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Torcik serce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Torcik serce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Torcik serce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Torcik serce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Torcik serce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Torcik serce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej