Torcik Toledo

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

207

22 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

30 dekagramów

15 dekagramów

10 sztuk

2 łyżki

1 łyżeczka

krem:

2 sztuki

20 dekagramów

4 sztuki

1 łyżka

2 opakowania

4 łyżki

1 puszka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto:Jajka utrzeć z cukrem,dodawać powoli make wymieszaną z kakao i proszkiem.

Krok 2

Delikatnie wymieszać.Wylać do średniej wielkości tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.

Krok 3

Piec około 15 minut(temp.180*C)Ostudzić i przekroić na 3 krążki.

Krok 4

Krem:Jaja ubić z cukrem.W osobnym naczyniu utrzeć Kasia na puch i dalej ucierając dodawać powoli jaja,na końcu wsypać kakao.

Krok 5

Przygotować galaretkę biorąc nieco mniej wody niż w przepisie na opakowaniu,schłodzić.Pierwszy blat ciasta posmarować 1/3 kremu,przykryć drugim blatem,lekko przycisnąć,posmarować większą częścią pozostałego kremu,na bokach uformować rant z kremu.w środku ułożyć owoce,zalać tężejącą galaretką,przykryć trzecim blatem.

Krok 6

Posmarować resztą kremu i posypać tartą czekoladą.SMACZNEGO:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Torcik Toledo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Torcik Toledo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Torcik Toledo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Torcik Toledo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Torcik Toledo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Torcik Toledo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Torcik Toledo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej