Torcik z truskawkami i galaretką

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

11

15 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

212 osób wydrukowało

Pobierz pdf

242 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

krem:

1 sztuka

4 sztuki

1 szklanka

2 łyżki

1 szklanka

1 opakowanie

wierzch:

2 opakowania

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Całe jajka, cukier i mleko zmiksować na pulchną masę.

Krok 2

Następnie przelać do garnka i gotować na małym ogniu.

Krok 3

Po ugotowaniu odłożyć do ostygnięcia.

Krok 4

Po ostygnięciu za pomocą miksera zmiksować Kasię i stopniowo dodawać krem i dodać parę kropli aromatu.

Krok 5

Miksować do połączenia składników.

Krok 6

To wszystko przełożyć do tortownicy i poukładać na wierzchu truskawki, a następnie polać tężejącą zimną galaretką. Wstawić do lodówki. Życzę smacznego.

1

Opinie o przepisie

  • ilka ilka

    ilka ilka, 29.05.2017

    a co z 2 łyżkami mąki?, domyślam się, że należy dodać do gotującej się masy, aby powstał lekki budyń?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Torcik z truskawkami i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Torcik z truskawkami i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Torcik z truskawkami i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Torcik z truskawkami i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Torcik z truskawkami i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Torcik z truskawkami i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Torcik z truskawkami i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej