Tort motylek

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

6 sztuk

5 łyżek

5 łyżek

0.5 szklanki

1 łyżeczka

krem:

1 opakowanie

1 opakowanie

2 szklanki

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiec biszkopt, tortownica 30 cm (może być mniejsza), przekroić na dwa blaty i przekroić je na pół, odwrócić je tak, żeby były zaokrąglone części w środku.

Krok 2

Gotowe kremy zrobić według przepisu na opakowaniu, do białego można dodać czerwony barwnik lub inny kolor, ale troszkę białego kremu odłożyć do dekoracji.

Krok 3

Pierwsze blaty przełożyć czekoladowym kremem, przykryć drugim blatem, nałożyć czerwony krem (lub biały).

Krok 4

Banana skropić sokiem z cytryny (żeby nie z czarniał ), położyć go na złączone części.

Krok 5

Ja zrobiłam oczy i nos z roztopionej czekolady, udekorować kolorowymi pisakami oraz lentilkami (tak jak na zdjęciu ).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort motylek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort motylek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort motylek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort motylek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort motylek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort motylek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort motylek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Ciasto kokosowe
czas przygotowania
75 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej