Tort motylek przepis – Zobacz na przepisy.pl

Tort motylek

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

6 sztuk

5 łyżek

5 łyżek

0.5 szklanki

1 łyżeczka

krem:

1 opakowanie

1 opakowanie

2 szklanki

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiec biszkopt, tortownica 30 cm (może być mniejsza), przekroić na dwa blaty i przekroić je na pół, odwrócić je tak, żeby były zaokrąglone części w środku.

Krok 2

Gotowe kremy zrobić według przepisu na opakowaniu, do białego można dodać czerwony barwnik lub inny kolor, ale troszkę białego kremu odłożyć do dekoracji.

Krok 3

Pierwsze blaty przełożyć czekoladowym kremem, przykryć drugim blatem, nałożyć czerwony krem (lub biały).

Krok 4

Banana skropić sokiem z cytryny (żeby nie z czarniał ), położyć go na złączone części.

Krok 5

Ja zrobiłam oczy i nos z roztopionej czekolady, udekorować kolorowymi pisakami oraz lentilkami (tak jak na zdjęciu ).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort motylek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort motylek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort motylek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort motylek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort motylek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort motylek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort motylek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej