Tort owocowy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

108

49 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 szklanka

0.5 szklanki

25 dekagramów

0.75 szklanki

4 sztuki

1 opakowanie

1 łyżeczka

krem:

1.5 szklanki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 łyżeczka

nadzienie:

1

wierzch:

1

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka utrzeć z cukrem do białości.

Krok 2

Dodać oba rodzaje mąki, proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy i starannie wymieszać.

Krok 3

Kasię roztopić i gorącą połączyć z masą jajeczną.

Krok 4

Formę wysmarować Kasią, wysypać bułką tartą i włożyć do niej ciasto.

Krok 5

Piec 45 minut w piekarniku ogrzanym do temperatury 180 stopni.

Krok 6

Przygotować masę: Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach zimnej wody, następnie podgrzać i delikatnie wymieszać.

Krok 7

Owoce oczyścić, opłukać i osuszyć.

Krok 8

Ostudzone ciasto przekroić na trzy części.

Krok 9

Pierwszą posmarować masą, ułożyć na niej owoce, przykryć drugą częścią.

Krok 10

Czynności powtórzyć.

Krok 11

Ciasto posmarować resztą masy, posypać tartą czekoladą, przybrać owocami i listkami mięty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej