Tort twarożkowy

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

17

121 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

204 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

533 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

150 gramów

30 gramów

1 szczypta

1 łyżka

wierzch:

400 gramów

3 sztuki

70 gramów

1 opakowanie

2 łyżeczki

1 łyżeczka

50 gramów

1 opakowanie

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę, Kasię, cukier, sól, żółtko i mleko zagnieć na gładkie ciasto. Uformuj kulę, zawiń w folię i na 30 minut włóż do lodówki.

Krok 2

Ciasto rozwałkuj i wylep nim spód tortownicy o średnicy 24 cm. Równo okrój brzegi.

Krok 3

Piecz około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200-220 stopni C. Ostudzić.

Krok 4

Żelatynę rozpuść w szklance gorącej wody, odstaw do ostygnięcia.

Krok 5

Twarożek utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami.

Krok 6

Dodawaj po łyżce przestudzonej żelatyny, rodzynki, skórkę pomarańczową, a na końcu ubite na sztywno białka. Dokładnie wymieszaj.

Krok 7

Masę twarogową przelej do tortownicy na upieczony spód, wyrównaj i od razu wstaw do lodówki do stężenia. Przyrządź galaretkę.

Krok 8

Na torcie ułóż owoce i zalej gęstniejącą galaretką. Ponownie wstaw do lodówki.

5

Opinie o przepisie

  • Janusz Kierzek

    Janusz Kierzek

    nazwac to tortem , to chyba zarty . podkład ,serek z pudełeczka ,galaretka z zelatyny z rakotworczymi substacjami smakowymi i nasypane na to troche owocow ,to naprawde tort ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aya Jaka

    Aya Jaka

    Chetnie bym przyszla, niestety jutro czasu nie mam :(

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Bieńczyk

    Katarzyna Bieńczyk

    ZROBIMY SOBIE PONIEDZIAŁKOWY CHILLOUT!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Bieńczyk

    Katarzyna Bieńczyk

    NO TAKI MAM W LODÓWCE TYLKO GALARETKA RÓZOWA.WPADNIJ JUTRO TO SIE PODELEKTUJEMY!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aya Jaka

    Aya Jaka

    Katarzyna Bieńczyk

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort twarożkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort twarożkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort twarożkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort twarożkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort twarożkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort twarożkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort twarożkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej