Tort z galaretką

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

5

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

90 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 opakowania

5 szklanek

3 opakowania

1 szklanka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 słoik

poncz:

2 sztuki

2 szklanki

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopty upiec w tortownicy dzień wcześniej, odwrócić dnem do góry.

Krok 2

Każdą galaretkę rozrobić w 1,5 szkl. wody, odstawić do stężenia całkowitego. Następnie pokroić w dużą kostkę, część zostawić do dekoracji.

Krok 3

Na krem ugotować budynie na mleku, wystudzić, ukręcić do białości z Kasią, podzielić na trzy części, do jednej dodać 2 łyżki kakao, jedną zostawić jasną (do obłożenia tortu, więc ta część może być mniejsza), do trzeciej (może być tej masy więcej) dodać pokrojoną galaretkę, wymieszać.

Krok 4

Biszkopty przekroić na dwa placki. Na paterę położyć jasny biszkopt, nasączyć, rozłożyć połowę dżemu i na to część ciemnego kremu, wyrównać. Biszkopt ciemny nasączony, krem z galaretkami, ciemny biszkopt nasączyć, druga połowa dżemu i na to reszta ciemnej masy. Wyłożyć jasny biszkopt, nasączyć i obłożyć cały tort jasną masą i udekorować resztą kremu i kostkami kolorowej galaretki. Schłodzić. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej