Puzzlowe tosty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puzzlowe tosty

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
163 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 plastry

4 plastry

0.5 łyżeczki

2 sztuki

0.5 łyżeczki

8 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Razem z dzieckiem posmaruj pieczywo margaryną.

Krok 2

Pokrój pomidory i ogórka w plastry. Następnie pozwól dziecku układać na 4 kromkach składniki, czyli ser, szynkę, pomidora oraz ogórka.

Krok 3

Posyp kanapki Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr oraz bazylią i przykryj drugą kromką.

Krok 4

Upiecz kanapki w piekarniku do momentu, gdy ser się rozpuści (możesz również usmażyć tosty na domowym grillu).

Krok 5

Jak tylko potrawa lekko wystygnie razem z dzieckiem wycinaj dowolne kształty, np. trójkąty, możesz również użyć gotowych foremek.

Krok 6

Gotowe podawaj najlepiej z odrobiną ketchupu. Na tostach dzieci mogą dowolnie układać plastry pomidorków i ogórka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puzzlowe tosty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puzzlowe tosty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puzzlowe tosty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puzzlowe tosty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puzzlowe tosty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puzzlowe tosty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puzzlowe tosty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puzzlowe tosty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Tajska zupa krewetkowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej