Turbot z patelni grillowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Turbot z patelni grillowej

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczonego turbota nacieramy sokiem z cytryny, oliwą z oliwek, kolendrą, tymiankiem i łyżką Przyprawy Uniwersalnej Delikat Knorr.

Krok 2

Pozostawiamy rybę w marynacie na około 30 minut.

Krok 3

Smażymy na rozgrzanej patelni grillowej po 5 minut z każdej strony. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Turbot z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Turbot z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Turbot z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Turbot z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Turbot z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Turbot z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Turbot z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Turbot z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej