Turbot z patelni grillowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Turbot z patelni grillowej

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczonego turbota nacieramy sokiem z cytryny, oliwą z oliwek, kolendrą, tymiankiem i łyżką Przyprawy Uniwersalnej Delikat Knorr.

Krok 2

Pozostawiamy rybę w marynacie na około 30 minut.

Krok 3

Smażymy na rozgrzanej patelni grillowej po 5 minut z każdej strony. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Turbot z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Turbot z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Turbot z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Turbot z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Turbot z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Turbot z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Turbot z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Turbot z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kolorowy makaron
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej