Turbot z patelni grillowej przepis – Zobacz na przepisy.pl

Turbot z patelni grillowej

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczonego turbota nacieramy sokiem z cytryny, oliwą z oliwek, kolendrą, tymiankiem i łyżką Przyprawy Uniwersalnej Delikat Knorr.

Krok 2

Pozostawiamy rybę w marynacie na około 30 minut.

Krok 3

Smażymy na rozgrzanej patelni grillowej po 5 minut z każdej strony. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Turbot z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Turbot z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Turbot z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Turbot z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Turbot z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Turbot z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Turbot z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kalafior zapiekany
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej