Turbot z patelni grillowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Turbot z patelni grillowej

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczonego turbota nacieramy sokiem z cytryny, oliwą z oliwek, kolendrą, tymiankiem i łyżką Przyprawy Uniwersalnej Delikat Knorr.

Krok 2

Pozostawiamy rybę w marynacie na około 30 minut.

Krok 3

Smażymy na rozgrzanej patelni grillowej po 5 minut z każdej strony. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Turbot z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Turbot z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Turbot z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Turbot z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Turbot z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Turbot z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Turbot z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Turbot z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej