Turbot z patelni grillowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Turbot z patelni grillowej

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczonego turbota nacieramy sokiem z cytryny, oliwą z oliwek, kolendrą, tymiankiem i łyżką Przyprawy Uniwersalnej Delikat Knorr.

Krok 2

Pozostawiamy rybę w marynacie na około 30 minut.

Krok 3

Smażymy na rozgrzanej patelni grillowej po 5 minut z każdej strony. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Turbot z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Turbot z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Turbot z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Turbot z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Turbot z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Turbot z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Turbot z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Turbot z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej