Ucieraniec z jabłkami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

3

413 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

6 sztuk

25 dekagramów

8 łyżek

2 łyżeczki

1 opakowanie

1 kilogram

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię ucieramy z cukrem, żółtkami, mlekiem, mąką z proszkiem i na koniec dodajemy ubitą pianę z białek.

Krok 2

Całość wykładamy na blasze i układamy na wierzchu jabłka pokrojone w plasterki, a wcześniej obtoczone w cynamonie.

Krok 3

Pieczemy 30 minut w 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ucieraniec z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ucieraniec z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ucieraniec z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ucieraniec z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ucieraniec z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ucieraniec z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ucieraniec z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej