Wafle czekoladowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

11

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

148 osób wydrukowało

Pobierz pdf

179 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 szklanka

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Najpierw rozpuszczam dobrze Kasię, dodaję cukier, mieszam, aż się dokładnie rozpuści, potem dosypuję kakao i kaszę.

Krok 2

Odstawiam trochę do ostygnięcia, potem przekładam wafle i wkładam na 2 godziny do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wafle czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wafle czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wafle czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wafle czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wafle czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wafle czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wafle czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej