Warzywa w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywa w sosie pomidorowym

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody.

Krok 2

Cebulę pokrój w dużą kostkę i przesmaż na patelni. Następnie dodaj warzywa.

Krok 3

Całość zalej przygotowanym Fixem Knorr, gotuj chwilę. Pod koniec dodaj pokrojoną drobno bazylię i wymieszaj. Podawaj jako danie główne lub jako dodatek do dań mięsnych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej