Wielkanocna babka parzona

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

727

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

4 łyżki

1 sztuka

25 dekagramów

7 sztuk

2 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Całe jajka ubić z cukrem na gęstą pianę.

Krok 2

Dodać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z wrocławską i proszkiem do pieczenia, dodać aromat.

Krok 3

Wlać stopioną ciepłą KASIĘ.

Krok 4

Ciasto włożyć do formy i upiec.

Krok 5

Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem lub oblać dowolną polewą. Ja posypałam przed pieczeniem posypką orzechową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wielkanocna babka parzona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wielkanocna babka parzona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wielkanocna babka parzona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wielkanocna babka parzona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wielkanocna babka parzona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wielkanocna babka parzona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wielkanocna babka parzona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kolorowa babka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej