Wiśniaczek

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

15 dekagramów

20 dekagramów

25 dekagramów

3 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

4 łyżeczki

40 dekagramów

20 mililitrów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wiśnie wydrylowane zalać wiśniówką.

Krok 2

Tortownicę wysmarować Kasią i wysypać tartą bułką.

Krok 3

Mąkę połączyć z kisielem, proszkiem do pieczenia.

Krok 4

Jajka utrzeć z odrobiną soli, z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodając Kasię, mąkę i jogurt.

Krok 5

Następnie wlać do ciasta ten sok z wiśni, wymieszać i wylać ciasto do tortownicy.

Krok 6

Ułożyć na cieście wiśnie.

Krok 7

Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 stopni C.

Krok 8

Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Pyszne

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiśniaczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiśniaczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiśniaczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiśniaczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiśniaczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiśniaczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiśniaczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej