Włoska kanapka pomidorowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

226 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

221 osób wydrukowało

Pobierz pdf

426 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

4 sztuki

1 łyżka

80 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietkę pokrój na kromki. Każdą posmaruj margaryną Rama Classic.

Włoska kanapka pomidorowa  - Krok 1

Krok 2

Jaja ugotuj na twardo. Następnie wystudź je, obierz i zmiksuj z odcedzonymi suszonymi pomidorami, koncentratem pomidorowym i majonezem aż powstanie gęsta pasta.

Włoska kanapka pomidorowa  - Krok 2

Krok 3

Bagietki zapiecz w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni C przez 10 minut aby zrobiły się chrupiące.

Włoska kanapka pomidorowa  - Krok 3

Krok 4

Nałóż pastę pomidorową na grzanki. Kanapeczki podawaj udekorowane świeżymi listkami bazylii.

Włoska kanapka pomidorowa  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Kanapki możesz udekorować plasterkami czarnych oliwek oraz kaparami.

1

Opinie o przepisie

  • Muc Maciek

    Muc Maciek

    Niko Węcławik

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoska kanapka pomidorowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoska kanapka pomidorowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoska kanapka pomidorowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoska kanapka pomidorowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoska kanapka pomidorowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoska kanapka pomidorowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoska kanapka pomidorowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej