Wołowa rolada przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowa rolada

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 łyżki

200 gramów

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwicę po oczyszczeniu przekrój wzdłuż nie docinając do końca. Rozbij delikatnie tłuczkiem.

Krok 2

Mięso oprósz Przyprawą do wieprzowiny. Bułkę namocz w wodzie. cebulę posiekaj, pieczarki oczyść i pokrój.

Krok 3

Cebulę zeszklij na oleju i dodaj pieczarki. Przesmaż.

Krok 4

Słoninę pokrój na cienkie plasterki i ułóż na wołowinie. Rozsmaruj nadzienie.

Krok 5

Mięso ciasno zwiń w roladę. Starannie obwiąż sznurkiem.

Krok 6

Zrumień na tłuszczu, podlej wodą i duś do miękkości.

Krok 7

Pieczarki, mięso mielone i odciśniętą bułkę przepuść przez maszynkę. Dodaj jajko, delikatnie przypraw i wyrób.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowa rolada - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Proste leczo
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej