
Składniki
1 kilogram
2 łyżki
200 gramów
5 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
200 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwicę po oczyszczeniu przekrój wzdłuż nie docinając do końca. Rozbij delikatnie tłuczkiem.
Krok 2
Mięso oprósz Przyprawą do wieprzowiny. Bułkę namocz w wodzie. cebulę posiekaj, pieczarki oczyść i pokrój.
Krok 3
Cebulę zeszklij na oleju i dodaj pieczarki. Przesmaż.
Krok 4
Słoninę pokrój na cienkie plasterki i ułóż na wołowinie. Rozsmaruj nadzienie.
Krok 5
Mięso ciasno zwiń w roladę. Starannie obwiąż sznurkiem.
Krok 6
Zrumień na tłuszczu, podlej wodą i duś do miękkości.
Krok 7
Pieczarki, mięso mielone i odciśniętą bułkę przepuść przez maszynkę. Dodaj jajko, delikatnie przypraw i wyrób.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































