
Składniki
1 kilogram
2 łyżki
200 gramów
5 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
200 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwicę po oczyszczeniu przekrój wzdłuż nie docinając do końca. Rozbij delikatnie tłuczkiem.
Krok 2
Mięso oprósz Przyprawą do wieprzowiny. Bułkę namocz w wodzie. cebulę posiekaj, pieczarki oczyść i pokrój.
Krok 3
Cebulę zeszklij na oleju i dodaj pieczarki. Przesmaż.
Krok 4
Słoninę pokrój na cienkie plasterki i ułóż na wołowinie. Rozsmaruj nadzienie.
Krok 5
Mięso ciasno zwiń w roladę. Starannie obwiąż sznurkiem.
Krok 6
Zrumień na tłuszczu, podlej wodą i duś do miękkości.
Krok 7
Pieczarki, mięso mielone i odciśniętą bułkę przepuść przez maszynkę. Dodaj jajko, delikatnie przypraw i wyrób.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej