Wołowa rolada przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowa rolada

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 łyżki

200 gramów

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwicę po oczyszczeniu przekrój wzdłuż nie docinając do końca. Rozbij delikatnie tłuczkiem.

Krok 2

Mięso oprósz Przyprawą do wieprzowiny. Bułkę namocz w wodzie. cebulę posiekaj, pieczarki oczyść i pokrój.

Krok 3

Cebulę zeszklij na oleju i dodaj pieczarki. Przesmaż.

Krok 4

Słoninę pokrój na cienkie plasterki i ułóż na wołowinie. Rozsmaruj nadzienie.

Krok 5

Mięso ciasno zwiń w roladę. Starannie obwiąż sznurkiem.

Krok 6

Zrumień na tłuszczu, podlej wodą i duś do miękkości.

Krok 7

Pieczarki, mięso mielone i odciśniętą bułkę przepuść przez maszynkę. Dodaj jajko, delikatnie przypraw i wyrób.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowa rolada - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szaszłyczki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej