Wołowa rolada przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowa rolada

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 łyżki

200 gramów

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwicę po oczyszczeniu przekrój wzdłuż nie docinając do końca. Rozbij delikatnie tłuczkiem.

Krok 2

Mięso oprósz Przyprawą do wieprzowiny. Bułkę namocz w wodzie. cebulę posiekaj, pieczarki oczyść i pokrój.

Krok 3

Cebulę zeszklij na oleju i dodaj pieczarki. Przesmaż.

Krok 4

Słoninę pokrój na cienkie plasterki i ułóż na wołowinie. Rozsmaruj nadzienie.

Krok 5

Mięso ciasno zwiń w roladę. Starannie obwiąż sznurkiem.

Krok 6

Zrumień na tłuszczu, podlej wodą i duś do miękkości.

Krok 7

Pieczarki, mięso mielone i odciśniętą bułkę przepuść przez maszynkę. Dodaj jajko, delikatnie przypraw i wyrób.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowa rolada - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kapusta z grochem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej