
Składniki
3 ziarna
1 sztuka
125 mililitrów
100 gramów
1 szklanka
2 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
1 pęczek
1 szczypta
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety opłucz, osusz i przełóż do miseczki. Zalej mlekiem i odstaw na ok. 1 godz. Po tym czasie filety odsącz i pokrój w paseczki.
Krok 2
Por umyj, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym maśle. Podlej odrobiną wody i duś do czasu jej wyparowania. Dodaj śledzie i dopraw do smaku.
Krok 3
Przełóż składniki do wysmarowanej tłuszczem żaroodpornej formy. Z mąki, surowych jajek i śmietany przygotuj sos, dopraw do smaku i zalej śledziową zapiekankę.
Krok 4
Oprósz bułką tartą i zapiecz przez ok.30-35 min. w temperaturze 180 stopni, aż bułka zrumieni się na ciemnozłoto. Posyp posiekanym koperkiem i podawaj na stół.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Ziele angielskie z Meksyku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej