
Składniki
2 sztuki
null
null
3 łyżki
3 sztuki
0.5 opakowania
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz, każdą z piersi natnij nożem tworząc kieszonkę.
Krok 2
1 ząbek czosnku posiekaj i utrzyj razem z oliwą, dopraw do smaku i marynuj mięso w zalewie przez 2 godziny.
Krok 3
Pozostałe ząbki czosnku posiekaj i uduś razem ze szpinakiem, przestudź i nadziej farszem kieszonki osączonych filetów.
Krok 4
Zepnij wykałaczką, skrop oliwą i grilluj przez 20 minut z każdej strony, mięso powinno być miękkie.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej