Wyśmienite filety nadziewane szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienite filety nadziewane szpinakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

3 łyżki

3 sztuki

0.5 opakowania

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz, każdą z piersi natnij nożem tworząc kieszonkę.

Krok 2

1 ząbek czosnku posiekaj i utrzyj razem z oliwą, dopraw do smaku i marynuj mięso w zalewie przez 2 godziny.

Krok 3

Pozostałe ząbki czosnku posiekaj i uduś razem ze szpinakiem, przestudź i nadziej farszem kieszonki osączonych filetów.

Krok 4

Zepnij wykałaczką, skrop oliwą i grilluj przez 20 minut z każdej strony, mięso powinno być miękkie.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienite filety nadziewane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienite filety nadziewane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienite filety nadziewane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienite filety nadziewane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienite filety nadziewane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienite filety nadziewane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienite filety nadziewane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienite filety nadziewane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej