Wyśmienite filety nadziewane szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienite filety nadziewane szpinakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

3 łyżki

3 sztuki

0.5 opakowania

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz, każdą z piersi natnij nożem tworząc kieszonkę.

Krok 2

1 ząbek czosnku posiekaj i utrzyj razem z oliwą, dopraw do smaku i marynuj mięso w zalewie przez 2 godziny.

Krok 3

Pozostałe ząbki czosnku posiekaj i uduś razem ze szpinakiem, przestudź i nadziej farszem kieszonki osączonych filetów.

Krok 4

Zepnij wykałaczką, skrop oliwą i grilluj przez 20 minut z każdej strony, mięso powinno być miękkie.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienite filety nadziewane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienite filety nadziewane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienite filety nadziewane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienite filety nadziewane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienite filety nadziewane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienite filety nadziewane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienite filety nadziewane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienite filety nadziewane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej