PRZEPISY.PL

Wyśmienite filety nadziewane szpinakiem

  • 30
  • 2
  • Łatwe
  • 0
1
osoba dodała do Mniamlisty

Składniki

  • pierś z kurczaka 2 szt
  • pieprz
  • sól
  • czosnek 3 szt
  • oliwa3 łyżki
  • mrożony szpinak0.5 opak
  • mielona papryka2 łyżki
    • Krok 1

      Mięso umyj, osusz, każdą z piersi natnij nożem tworząc kieszonkę.
    • Krok 2

      1 ząbek czosnku posiekaj i utrzyj razem z oliwą, dopraw do smaku i marynuj mięso w zalewie przez 2 godziny.
    • Krok 3

      Pozostałe ząbki czosnku posiekaj i uduś razem ze szpinakiem, przestudź i nadziej farszem kieszonki osączonych filetów.
    • Krok 4

      Zepnij wykałaczką, skrop oliwą i grilluj przez 20 minut z każdej strony, mięso powinno być miękkie.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    19
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    75
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    2
    Łatwe
    54
    osoby dodały do Mniamlisty
    90''
    4
    Łatwe
    76
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe