
Składniki
2 sztuki
null
null
3 łyżki
3 sztuki
0.5 opakowania
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz, każdą z piersi natnij nożem tworząc kieszonkę.
Krok 2
1 ząbek czosnku posiekaj i utrzyj razem z oliwą, dopraw do smaku i marynuj mięso w zalewie przez 2 godziny.
Krok 3
Pozostałe ząbki czosnku posiekaj i uduś razem ze szpinakiem, przestudź i nadziej farszem kieszonki osączonych filetów.
Krok 4
Zepnij wykałaczką, skrop oliwą i grilluj przez 20 minut z każdej strony, mięso powinno być miękkie.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej