Wyśmienite filety nadziewane szpinakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

3 łyżki

3 sztuki

0.5 opakowania

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz, każdą z piersi natnij nożem tworząc kieszonkę.

Krok 2

1 ząbek czosnku posiekaj i utrzyj razem z oliwą, dopraw do smaku i marynuj mięso w zalewie przez 2 godziny.

Krok 3

Pozostałe ząbki czosnku posiekaj i uduś razem ze szpinakiem, przestudź i nadziej farszem kieszonki osączonych filetów.

Krok 4

Zepnij wykałaczką, skrop oliwą i grilluj przez 20 minut z każdej strony, mięso powinno być miękkie.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienite filety nadziewane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienite filety nadziewane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienite filety nadziewane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienite filety nadziewane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienite filety nadziewane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienite filety nadziewane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienite filety nadziewane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej