Zapiekanka mięsna z kaszą jęczmienną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka mięsna z kaszą jęczmienną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

null

null

null

300 gramów

4 łyżki

5 sztuk

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę jęczmienną ugotuj.

Krok 2

Mięso wymieszaj z Przyprawą do mięs Knorr i przyprawami. Wyłóż na posmarowaną oliwą blachę. Na mięsie kładź kaszę, następnie oliwki i całość posyp płatkami owsianymi.

Krok 3

Piecz w piekarniku przez 40 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka mięsna z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka mięsna z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka mięsna z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka mięsna z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka mięsna z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka mięsna z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka mięsna z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka mięsna z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Risotto szafranowe
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej