
Składniki
null
1 sztuka
null
null
null
300 gramów
4 łyżki
5 sztuk
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę jęczmienną ugotuj.
Krok 2
Mięso wymieszaj z Przyprawą do mięs Knorr i przyprawami. Wyłóż na posmarowaną oliwą blachę. Na mięsie kładź kaszę, następnie oliwki i całość posyp płatkami owsianymi.
Krok 3
Piecz w piekarniku przez 40 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej