Zapiekanka mięsna z kaszą jęczmienną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka mięsna z kaszą jęczmienną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

null

null

null

300 gramów

4 łyżki

5 sztuk

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę jęczmienną ugotuj.

Krok 2

Mięso wymieszaj z Przyprawą do mięs Knorr i przyprawami. Wyłóż na posmarowaną oliwą blachę. Na mięsie kładź kaszę, następnie oliwki i całość posyp płatkami owsianymi.

Krok 3

Piecz w piekarniku przez 40 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka mięsna z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka mięsna z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka mięsna z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka mięsna z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka mięsna z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka mięsna z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka mięsna z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka mięsna z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej