
Składniki
null
200 gramów
null
null
2 opakowania
2 sztuki
2 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem.
Krok 2
Piersi z kurczaka umyj, pokrój w drobną kostkę, ułóż je na dnie naczynia i posyp solą, pieprzem i jedną Francuską zupą cebulową Knorr w proszku.
Krok 3
Pieczarki umyj i pokrój w plasterki i włóż do naczynia.
Krok 4
Na pieczarki ułóż połówki brzoskwiń i posyp druga zupą Knorr.
Krok 5
Zapiekankę zalej śmietaną.
Krok 6
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni po czym wstaw do niego naczynie i piecz przez pół godziny.
Krok 7
Ryż ugotuj. Gdy zapiekanka będzie gotowa wsyp ryż i zapiekaj jeszcze 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej