Zapiekanka z piersi kurczaka na słodko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z piersi kurczaka na słodko

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

200 gramów

null

null

2 opakowania

2 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem.

Krok 2

Piersi z kurczaka umyj, pokrój w drobną kostkę, ułóż je na dnie naczynia i posyp solą, pieprzem i jedną Francuską zupą cebulową Knorr w proszku.

Krok 3

Pieczarki umyj i pokrój w plasterki i włóż do naczynia.

Krok 4

Na pieczarki ułóż połówki brzoskwiń i posyp druga zupą Knorr.

Krok 5

Zapiekankę zalej śmietaną.

Krok 6

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni po czym wstaw do niego naczynie i piecz przez pół godziny.

Krok 7

Ryż ugotuj. Gdy zapiekanka będzie gotowa wsyp ryż i zapiekaj jeszcze 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z piersi kurczaka na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z piersi kurczaka na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z piersi kurczaka na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z piersi kurczaka na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z piersi kurczaka na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z piersi kurczaka na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z piersi kurczaka na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z piersi kurczaka na słodko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Frittata z szynką
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej