Zapiekanka z piersi kurczaka na słodko

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

200 gramów

2 opakowania

4 sztuki

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem.

Krok 2

Piersi z kurczaka umyj, pokrój w drobną kostkę, ułóż je na dnie naczynia i posyp solą, pieprzem i jedną Francuską zupą cebulową Knorr w proszku.

Krok 3

Pieczarki umyj i pokrój w plasterki i włóż do naczynia.

Krok 4

Na pieczarki ułóż połówki brzoskwiń i posyp druga zupą Knorr.

Krok 5

Zapiekankę zalej śmietaną.

Krok 6

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni po czym wstaw do niego naczynie i piecz przez pół godziny.

Krok 7

Ryż ugotuj. Gdy zapiekanka będzie gotowa wsyp ryż i zapiekaj jeszcze 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z piersi kurczaka na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z piersi kurczaka na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z piersi kurczaka na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z piersi kurczaka na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z piersi kurczaka na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z piersi kurczaka na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z piersi kurczaka na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej