Zeberka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

462

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 szklanki

1.5 szklanki

0.5 szklanki

3 sztuki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Margarynę Kasię rozpuszczamy w rondelku na małym ogniu, daję do przestygnięcia.

Krok 2

Mąkę przesiewam z proszkiem do pieczenia.

Krok 3

Jajka utrzeć na puch z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym.

Krok 4

Potem dodajemy na przemian zmieszaną mąkę, margarynę rozpuszczoną i oranżadę.

Krok 5

Następnie masę dzielę na pół i do jednej dodaję kakao, miksuję.

Krok 6

I wlewam do okrągłej małej tortownicy (daję tylko papier do pieczenia na spód) i po 3 łyżki raz jasnej masy i na nią raz ciemnej i tak, aż skoczą mi się masy. Pieczemy ok. 60 min. w temp. 160’C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej