
Składniki
1 sztuka
2 plastry
2 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 200ml wody , dodaj miód według uznania – jeśli lubisz słodkie napoje dodaj 2 lub trzy łyżeczki.
Krok 2
Do gorącej wody wrzuć saszetkę z herbatą Lipton Green Citrus.
Krok 3
Napar odstaw do wystygnięcia.
Krok 4
Do szklanki wrzuć plastry limonki i cytryny, dodaj gałązkę mięty i lód zalej zimną herbatą.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Herbata Zielona Lipton o smaku Owoców Cytrusowych
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zielona lemoniada herbaciana
Lemoniada to napój kojarzący się przede wszystkim z latem, świetnie sprawdzi się jednak również zimą – na przyjęciach i spotkaniach w gronie przyjaciół. Sprawdź, jak przygotować zieloną lemoniadę herbacianą. Możesz podawać ją zarówno na zimno, jako dodatek do posiłków, lub na ciepło podczas deseru. Serwuj ją z plastrami świeżo pokrojonej cytryny lub limonki – dobrym zamiennikiem dla nich będą też plastry pomarańczy. Jeśli wolisz łagodniejsze smaki, dodaj kawałki nektarynek lub brzoskwiń, a lemoniada nabierze delikatnego aromatu słodkich owoców. Aby przyrządzić herbacianą lemoniadę, użyj zielonej herbaty o smaku cytrusów – dzięki temu lemoniada na bazie herbaty będzie miała intensywniejszy smak. Jeśli podajesz ją na zimno, dobrym dodatkiem będą kostki lodu. Przed włożeniem do zamrażarki, włóż do przygotowanej w pojemnikach wody lekko roztarte listki mięty lub melisy. Kostki topiąc się, będą uwalniać aromat zamkniętych ziół. Wypróbuj nasz przepis na zieloną herbacianą lemoniadę i poczuj jej wyjątkowy smak o każdej porze roku.