Zupa gulaszowa z kurczakiem

Autor: natalia20041989

ratingratingratingratingrating

4

25 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

4 łyżeczki

2 litry

1 szczypta

7 gramów

1 sztuka

1 sztuka

500 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżeczki

1 szczypta

2 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

3 sztuki

4 sztuki

1 szczypta

1 gram

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój kurczaka w kostkę. Oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Bez dodatku soli Knorr. Zrumień na patelni.

Krok 2

Pokrój warzywa w kostkę. Wrzuć je na patelnię po kurczaku, smaż kilka minut do zarumienienia. Dodaj kurczaka, zalej bulionem. Dodaj koncentrat i musztardę. Dopraw do smaku. Gotuj do miękkości składników, doprawiając do smaku. Pod koniec gotowania wrzuć pokrojone w kostkę ogórki kiszone.

Krok 3

Do miseczek nałóż porcje ugotowanego na sypko kaszotto orientalnego, zalej zupą. Posyp natką.

0

Opinie o przepisie

Papryka słodka z Hiszpanii Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Papryka słodka z Hiszpanii Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej