Zupa krem z buraczków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z buraczków

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

200 gramów

1 sztuka

10 gramów

2 opakowania

3 sztuki

700 mililitrów

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki umyj i wysusz, oblej olejem i posyp solą, zawiń w folię aluminiową, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180C° i piecz do zmięknięcia buraków.

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka, przesmaż w garnku na maśle, dodaj cukier i liście tymianku, duś w cukrze cebulę, aż się z karmelizuje.

Krok 3

Zalej cebulę bulionem lub wodą, dodaj Knorr Barszcz i gotuj na wolnym ogniu.

Krok 4

Buraki wystudź i obierz, pokrój je na kawałki i dodaj do gotującego się wywaru. Gotuj 5minut.

Krok 5

Zmiksuj całą zupę i dopraw do smaku solą pieprzem oraz octem winnym. Podawaj z kawałkami sera koziego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z buraczków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej