
Składniki
700 gramów
200 gramów
1 sztuka
10 gramów
2 opakowania
3 sztuki
700 mililitrów
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki umyj i wysusz, oblej olejem i posyp solą, zawiń w folię aluminiową, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180C° i piecz do zmięknięcia buraków.
Krok 2
Cebulę pokrój w piórka, przesmaż w garnku na maśle, dodaj cukier i liście tymianku, duś w cukrze cebulę, aż się z karmelizuje.
Krok 3
Zalej cebulę bulionem lub wodą, dodaj Knorr Barszcz i gotuj na wolnym ogniu.
Krok 4
Buraki wystudź i obierz, pokrój je na kawałki i dodaj do gotującego się wywaru. Gotuj 5minut.
Krok 5
Zmiksuj całą zupę i dopraw do smaku solą pieprzem oraz octem winnym. Podawaj z kawałkami sera koziego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Barszcz czerwony Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej