
Składniki
700 gramów
200 gramów
1 sztuka
10 gramów
2 opakowania
3 sztuki
700 mililitrów
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki umyj i wysusz, oblej olejem i posyp solą, zawiń w folię aluminiową, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180C° i piecz do zmięknięcia buraków.
Krok 2
Cebulę pokrój w piórka, przesmaż w garnku na maśle, dodaj cukier i liście tymianku, duś w cukrze cebulę, aż się z karmelizuje.
Krok 3
Zalej cebulę bulionem lub wodą, dodaj Knorr Barszcz i gotuj na wolnym ogniu.
Krok 4
Buraki wystudź i obierz, pokrój je na kawałki i dodaj do gotującego się wywaru. Gotuj 5minut.
Krok 5
Zmiksuj całą zupę i dopraw do smaku solą pieprzem oraz octem winnym. Podawaj z kawałkami sera koziego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Barszcz czerwony Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































