Zupa krem z buraczków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z buraczków

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

200 gramów

1 sztuka

10 gramów

2 opakowania

3 sztuki

700 mililitrów

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki umyj i wysusz, oblej olejem i posyp solą, zawiń w folię aluminiową, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180C° i piecz do zmięknięcia buraków.

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka, przesmaż w garnku na maśle, dodaj cukier i liście tymianku, duś w cukrze cebulę, aż się z karmelizuje.

Krok 3

Zalej cebulę bulionem lub wodą, dodaj Knorr Barszcz i gotuj na wolnym ogniu.

Krok 4

Buraki wystudź i obierz, pokrój je na kawałki i dodaj do gotującego się wywaru. Gotuj 5minut.

Krok 5

Zmiksuj całą zupę i dopraw do smaku solą pieprzem oraz octem winnym. Podawaj z kawałkami sera koziego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z buraczków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciabatta z serem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej