Zupa krem z buraczków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z buraczków

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

200 gramów

1 sztuka

10 gramów

2 opakowania

3 sztuki

700 mililitrów

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki umyj i wysusz, oblej olejem i posyp solą, zawiń w folię aluminiową, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180C° i piecz do zmięknięcia buraków.

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka, przesmaż w garnku na maśle, dodaj cukier i liście tymianku, duś w cukrze cebulę, aż się z karmelizuje.

Krok 3

Zalej cebulę bulionem lub wodą, dodaj Knorr Barszcz i gotuj na wolnym ogniu.

Krok 4

Buraki wystudź i obierz, pokrój je na kawałki i dodaj do gotującego się wywaru. Gotuj 5minut.

Krok 5

Zmiksuj całą zupę i dopraw do smaku solą pieprzem oraz octem winnym. Podawaj z kawałkami sera koziego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z buraczków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Omlet ze szpinakiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej