
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
100 mililitrów
1 opakowanie
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę, czosnek i bazylię posiekaj.
Krok 2
W zagotuj 1 lt wody i rozprowadź w niej Bulionetka Bulion wołowy Knorr.
Krok 3
Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj pomidory z puszki i duś kilka minut.
Krok 4
Po tym czasie zmiksuj je. Cebulę z czosnkiem lekko podsmaż na oliwie i wlej pomidory z puszki.
Krok 5
Następnie dodaj bulion. Całość gotuj jeszcze około 15 minut.
Krok 6
Dodaj śmietanę i dopraw cukrem i pieprzem. Zupę pomidorowa podaj zaraz po ugotowaniu z kawałkami sera mozarella
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej