Zupa pomidorowa z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa z serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

100 mililitrów

1 opakowanie

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, czosnek i bazylię posiekaj.

Krok 2

W zagotuj 1 lt wody i rozprowadź w niej Bulionetka Bulion wołowy Knorr.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj pomidory z puszki i duś kilka minut.

Krok 4

Po tym czasie zmiksuj je. Cebulę z czosnkiem lekko podsmaż na oliwie i wlej pomidory z puszki.

Krok 5

Następnie dodaj bulion. Całość gotuj jeszcze około 15 minut.

Krok 6

Dodaj śmietanę i dopraw cukrem i pieprzem. Zupę pomidorowa podaj zaraz po ugotowaniu z kawałkami sera mozarella

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej