
Składniki
6 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz i obierz ze skórki. Cebulę pokrój w kostkę.
Krok 2
Do garnka wrzuć pomidory oraz cebulę. Zmiksuj je blenderem, po czym dolej wodę i gotuj na małym ogniu.
Krok 3
Pokrój natkę pietruszki i dodaj do całości wraz z Bulionetką Knorr.
Krok 4
Następnie wymieszaj jajko, mąkę i niewielką ilość wody, by powstało dość rzadkie, lejące się ciasto.
Krok 5
Wlej je małym strumykiem do gotującej się wody, by powstały małe kluseczki. Na koniec dodaj śmietanę i podawaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej