Zupa pomidorowa ze śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa ze śmietaną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz i obierz ze skórki. Cebulę pokrój w kostkę.

Krok 2

Do garnka wrzuć pomidory oraz cebulę. Zmiksuj je blenderem, po czym dolej wodę i gotuj na małym ogniu.

Krok 3

Pokrój natkę pietruszki i dodaj do całości wraz z Bulionetką Knorr.

Krok 4

Następnie wymieszaj jajko, mąkę i niewielką ilość wody, by powstało dość rzadkie, lejące się ciasto.

Krok 5

Wlej je małym strumykiem do gotującej się wody, by powstały małe kluseczki. Na koniec dodaj śmietanę i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej