
Składniki
6 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz i obierz ze skórki. Cebulę pokrój w kostkę.
Krok 2
Do garnka wrzuć pomidory oraz cebulę. Zmiksuj je blenderem, po czym dolej wodę i gotuj na małym ogniu.
Krok 3
Pokrój natkę pietruszki i dodaj do całości wraz z Bulionetką Knorr.
Krok 4
Następnie wymieszaj jajko, mąkę i niewielką ilość wody, by powstało dość rzadkie, lejące się ciasto.
Krok 5
Wlej je małym strumykiem do gotującej się wody, by powstały małe kluseczki. Na koniec dodaj śmietanę i podawaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej