Zupa serowa z warzywami - serowo-warzywna | Przepisy.pl pixel

Zupa serowo-warzywna - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
265 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

127 osób wydrukowało

Pobierz pdf

286 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

1.5 litra

2 sztuki

100 gramów

2 sztuki

200 mililitrów

300 gramów

50 gramów

100 mililitrów

2 sztuki

100 mililitrów

0.5 grama

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa obierz, umyj i pokrój w małą kostkę. Następnie podsmaż je w dużym garnku na oliwie, oprósz mąką i dodaj 1,5 l wody. Zupę doprowadź do wrzenia i gotuj około 40 minut – do momentu, w którym warzywa zrobią się miękkie.

Zupa serowo-warzywna - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Po tym czasie dodaj do zupy dwie kostki Rosołu szlachetnego drobiowo-warzywnego Knorr oraz ser. Mieszając cały czas, spraw, aby ser w zupie uzyskał konsystencję emulsji.

Zupa serowo-warzywna - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Dodaj piwo, czosnek oraz tymianek. Zupę zapraw śmietaną i gotuj jeszcze przez ok. 5 minut.

Zupa serowo-warzywna - VIDEO - Krok 3
2

Opinie o przepisie

  • Paulek

    Paulek , 30.11.2023

    Brak tymianku na liście składników.

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa serowo-warzywna - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa serowo-warzywna - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa serowo-warzywna - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa serowo-warzywna - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa serowo-warzywna - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa serowo-warzywna - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa serowo-warzywna - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa serowo-warzywna - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa serowo-warzywna - VIDEOZupa serowo-warzywna - VIDEO

Wszystkie warzywa obierz, umyj i pokrój w małą kostkę. Następnie podsmaż je w dużym garnku na oliwie, oprósz mąką i dodaj 1,5 l wody. Zupę doprowadź do wrzenia i gotuj około 40 minut – do momentu, w którym warzywa zrobią się miękkie.