Składniki
2 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
1.5 litra
2 sztuki
100 gramów
2 sztuki
200 mililitrów
300 gramów
50 gramów
100 mililitrów
2 sztuki
100 mililitrów
0.5 grama
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie warzywa obierz, umyj i pokrój w małą kostkę. Następnie podsmaż je w dużym garnku na oliwie, oprósz mąką i dodaj 1,5 l wody. Zupę doprowadź do wrzenia i gotuj około 40 minut – do momentu, w którym warzywa zrobią się miękkie.

Krok 2
Po tym czasie dodaj do zupy dwie kostki Rosołu szlachetnego drobiowo-warzywnego Knorr oraz ser. Mieszając cały czas, spraw, aby ser w zupie uzyskał konsystencję emulsji.

Krok 3
Dodaj piwo, czosnek oraz tymianek. Zupę zapraw śmietaną i gotuj jeszcze przez ok. 5 minut.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa serowo-warzywna - VIDEO
Wszystkie warzywa obierz, umyj i pokrój w małą kostkę. Następnie podsmaż je w dużym garnku na oliwie, oprósz mąką i dodaj 1,5 l wody. Zupę doprowadź do wrzenia i gotuj około 40 minut – do momentu, w którym warzywa zrobią się miękkie.