Zupa serowa z warzywami - serowo-warzywna | Przepisy.pl pixel

Zupa serowo-warzywna - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
265 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

123 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

283 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

1.5 litra

2 sztuki

100 gramów

2 sztuki

200 mililitrów

300 gramów

50 gramów

100 mililitrów

2 sztuki

100 mililitrów

0.5 grama

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa obierz, umyj i pokrój w małą kostkę. Następnie podsmaż je w dużym garnku na oliwie, oprósz mąką i dodaj 1,5 l wody. Zupę doprowadź do wrzenia i gotuj około 40 minut – do momentu, w którym warzywa zrobią się miękkie.

Zupa serowo-warzywna - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Po tym czasie dodaj do zupy dwie kostki Rosołu szlachetnego drobiowo-warzywnego Knorr oraz ser. Mieszając cały czas, spraw, aby ser w zupie uzyskał konsystencję emulsji.

Zupa serowo-warzywna - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Dodaj piwo, czosnek oraz tymianek. Zupę zapraw śmietaną i gotuj jeszcze przez ok. 5 minut.

Zupa serowo-warzywna - VIDEO - Krok 3
2

Opinie o przepisie

  • Paulek

    Paulek , 30.11.2023

    Brak tymianku na liście składników.

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa serowo-warzywna - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa serowo-warzywna - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa serowo-warzywna - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa serowo-warzywna - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa serowo-warzywna - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa serowo-warzywna - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa serowo-warzywna - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa serowo-warzywna - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krem z brokułów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa serowo-warzywna - VIDEOZupa serowo-warzywna - VIDEO

Wszystkie warzywa obierz, umyj i pokrój w małą kostkę. Następnie podsmaż je w dużym garnku na oliwie, oprósz mąką i dodaj 1,5 l wody. Zupę doprowadź do wrzenia i gotuj około 40 minut – do momentu, w którym warzywa zrobią się miękkie.