Szybka zupa warzywna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa warzywna

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z kostki przygotować bulion.

Krok 2

Warzywa zagotować w bulionie, aż będą miękkie. Doprawić do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa warzywnaZupa warzywna

Zupa warzywna to popularne i uniwersalne danie, które można dowolnie urozmaicać swoimi ulubionymi dodatkami. Jej bazową wersję przyrządza się z mieszanki warzyw, takich jak marchewka, pietruszka, zielony groszek, fasolka czy kalafior (mogą być mrożone albo świeże), a także bulionu. Do tak przygotowanej potrawy można jednak dodawać inne składniki, np. pomidory bez skórki, świeży szpinak, ziemniaki, brokuły czy też jarmuż. Całość będzie bardzo smaczna, jeśli posypiesz ją posiekanymi ziołami (pietruszką, koperkiem) oraz grzankami lub groszkiem ptysiowym. Zupę warzywną zazwyczaj podaje się z kawałkiem wiejskiego chleba, ale jeśli wolisz pełnoziarniste ciemne pieczywo lub grillowaną bagietkę, również będą się dobrze komponowały. Potrawę można ewentualnie ozdobić kleksem śmietany lub całkowicie zabielić, jeśli wolisz gęstsze zupy. Danie często serwuje się także z dodatkiem mięsnym lub z warzywnymi klopsikami. Zapoznaj się z naszym przepisem na tę pyszną i prostą w przygotowaniu zupę warzywną.