Zupa warzywna

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

197

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z kostki przygotować bulion.

Krok 2

Warzywa zagotować w bulionie, aż będą miękkie. Doprawić do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa warzywnaZupa warzywna

Zupa warzywna to popularne i uniwersalne danie, które można dowolnie urozmaicać swoimi ulubionymi dodatkami. Jej bazową wersję przyrządza się z mieszanki warzyw, takich jak marchewka, pietruszka, zielony groszek, fasolka czy kalafior (mogą być mrożone albo świeże), a także bulionu. Do tak przygotowanej potrawy można jednak dodawać inne składniki, np. pomidory bez skórki, świeży szpinak, ziemniaki, brokuły czy też jarmuż. Całość będzie bardzo smaczna, jeśli posypiesz ją posiekanymi ziołami (pietruszką, koperkiem) oraz grzankami lub groszkiem ptysiowym. Zupę warzywną zazwyczaj podaje się z kawałkiem wiejskiego chleba, ale jeśli wolisz pełnoziarniste ciemne pieczywo lub grillowaną bagietkę, również będą się dobrze komponowały. Potrawę można ewentualnie ozdobić kleksem śmietany lub całkowicie zabielić, jeśli wolisz gęstsze zupy. Danie często serwuje się także z dodatkiem mięsnym lub z warzywnymi klopsikami. Zapoznaj się z naszym przepisem na tę pyszną i prostą w przygotowaniu zupę warzywną.