Szybka zupa warzywna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa warzywna

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z kostki przygotować bulion.

Krok 2

Warzywa zagotować w bulionie, aż będą miękkie. Doprawić do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa warzywnaZupa warzywna

Zupa warzywna to popularne i uniwersalne danie, które można dowolnie urozmaicać swoimi ulubionymi dodatkami. Jej bazową wersję przyrządza się z mieszanki warzyw, takich jak marchewka, pietruszka, zielony groszek, fasolka czy kalafior (mogą być mrożone albo świeże), a także bulionu. Do tak przygotowanej potrawy można jednak dodawać inne składniki, np. pomidory bez skórki, świeży szpinak, ziemniaki, brokuły czy też jarmuż. Całość będzie bardzo smaczna, jeśli posypiesz ją posiekanymi ziołami (pietruszką, koperkiem) oraz grzankami lub groszkiem ptysiowym. Zupę warzywną zazwyczaj podaje się z kawałkiem wiejskiego chleba, ale jeśli wolisz pełnoziarniste ciemne pieczywo lub grillowaną bagietkę, również będą się dobrze komponowały. Potrawę można ewentualnie ozdobić kleksem śmietany lub całkowicie zabielić, jeśli wolisz gęstsze zupy. Danie często serwuje się także z dodatkiem mięsnym lub z warzywnymi klopsikami. Zapoznaj się z naszym przepisem na tę pyszną i prostą w przygotowaniu zupę warzywną.