Amerykanskie Brownies

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

6

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

67 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

375 gramów

300 gramów

225 gramów

6 sztuk

1 łyżka

500 gramów

1 łyżka

polewa:

3 łyżki

220 gramów

3 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuścić Kasię i czekoladę w garnuszku z grubym dnem.

Krok 2

Lekko przestudzić.

Krok 3

W osobnym naczyniu wymieszać roztrzepane jajka z cukrem i wanilią.

Krok 4

W osobnej misce wymieszać mąkę z solą i przesiać.

Krok 5

Zawartość naczyń połączyć, dokładnie wymieszać, dodając orzechy na koniec.

Krok 6

Formę 22x33cm wyłożyć papierem do pieczenia i piec przez 60-65 minut w temperaturze 176 stopni.

Krok 7

Przygotować polewę. 125g Kasi, 220g cukru, 3 łyżki wody i kakao gotować na wolnym ogniu przez ok. 5 minut.

Krok 8

Ostudzone ciasto polać polewą.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej