Amerykanskie Brownies

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

6

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

67 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

375 gramów

375 gramów

6 sztuk

1 łyżka

500 gramów

225 gramów

300 gramów

1 łyżka

polewa:

220 gramów

125 gramów

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuścić Kasię i czekoladę w garnuszku z grubym dnem.

Krok 2

Lekko przestudzić.

Krok 3

W osobnym naczyniu wymieszać roztrzepane jajka z cukrem i wanilią.

Krok 4

W osobnej misce wymieszać mąkę z solą i przesiać.

Krok 5

Zawartość naczyń połączyć, dokładnie wymieszać, dodając orzechy na koniec.

Krok 6

Formę 22x33cm wyłożyć papierem do pieczenia i piec przez 60-65 minut w temperaturze 176 stopni.

Krok 7

Przygotować polewę. 125g Kasi, 220g cukru, 3 łyżki wody i kakao gotować na wolnym ogniu przez ok. 5 minut.

Krok 8

Ostudzone ciasto polać polewą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Amerykanskie Brownies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Amerykanskie Brownies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Amerykanskie Brownies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Amerykanskie Brownies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Amerykanskie Brownies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Amerykanskie Brownies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Amerykanskie Brownies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej