Amerykańskie naleśniki na maślance z syropem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Amerykańskie naleśniki na maślance z syropem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

400 mililitrów

75 gramów

1 łyżeczka

50 gramów

4 sztuki

200 gramów

20 gramów

syrop:

500 mililitrów

2 sztuki

1 łyżeczka

75 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do naczynia miksującego włóż masło i je rozpuść 2min/80C/obr.1

Krok 2

Dodaj jaja, mleko, maślankę, mąkę, proszek do pieczenia, cynamon Knorr i cukier. Mieszaj 15s/obr 3.5. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.

Krok 3

Ciasto przełóż do worka cukierniczego, odetnij końcówkę i nakładaj porcje na średnio rozgrzaną patelnię z olejem. Smaż po 2-3 minuty z każdej strony aż naleśniki będą rumiane i złociste. Podawaj z syropem.

Krok 4

Syrop – wszystkie składniki zagotuj przez 2 minuty. Przecedź i podawaj z naleśnikami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do tak przygotowanych naleśników możesz również dodać kawałki jabłek lub prażone nasiona np. pestki dynia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Amerykańskie naleśniki na maślance z syropem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Amerykańskie naleśniki na maślance z syropem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Amerykańskie naleśniki na maślance z syropem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Amerykańskie naleśniki na maślance z syropem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Amerykańskie naleśniki na maślance z syropem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Amerykańskie naleśniki na maślance z syropem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Amerykańskie naleśniki na maślance z syropem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Amerykańskie naleśniki na maślance z syropem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Amerykańskie naleśniki na maślance z syropemAmerykańskie naleśniki na maślance z syropem

Zdecydowanie różnią się od popularnych w polskiej kuchni naleśników, będących cienkimi plackami, nadającymi się do zawijania różnego rodzaju farszów. Dzięki maślance amerykańskie naleśniki z syropem są cudownie delikatne i puszyste. Nic dziwnego, że przypadły do gustu smakoszom niemalże na całym świecie.

Dla kogo?

Fani śniadań na słodko będą wniebowzięci. Zrobienie efektownego posiłku „na bogato” takiego jak amerykańskie naleśniki na maślance nie jest pracochłonne, a poranek to pora, kiedy oszczędność czasu jest kluczowa.

Na jaką okazję?

Doskonały sposób na to, by uprzyjemnić sobie czas tuż po wstaniu z łóżka. Amerykańskie naleśniki z maślanką i syropem z powodzeniem można podać również jako podwieczorek.

Czy wiesz, że?

Naleśniki uważane są za jedną z najstarszych potraw w historii ludzkości. Za pierwszy przepis na naleśniki w stylu amerykańskim uznaje się recepturę, która pojawiła się w książce kucharskiej „American Cookery” w 1796 roku.

Dla urozmaicenia:

Amerykańskie naleśniki na maślance można udekorować syropem klonowym, sosem czekoladowym lub zmiksowanymi owocami.