Anielska uczta

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1543

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij
Anielska uczta

Składniki

ciasto:

4 sztuki

25 dekagramów

1 szklanka

1 sztuka

2 łyżeczki

2 łyżeczki

krem:

1 kilogram

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 szczypta

1 opakowanie

masa śmietankowa:

0.5 litra

1 opakowanie

0.5 szklanki

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Kasię roztopić, a gdy przestygnie, dodawać stopniowo resztę składników i ubijać. Upiec.

Krok 2

Po wystygnięciu przekroić na dwie części.

Krok 3

Warstwa jabłkowa: Jabłka zetrzeć na tarce, zasypać cukrem, cukrem waniliowym i cynamonem.

Krok 4

Odsączyć sok, w którym następnie rozpuścić budyń.

Krok 5

Jabłka zalać rozpuszczonym budyniem i zagotować.

Krok 6

Ostudzić.

Krok 7

Warstwa śmietanowa: Śmietanę ubić z zagęszczaczem i cukrem na sztywno.

Krok 8

Dodać 2 serki i delikatnie je wmiksować.

Krok 9

Na pierwszą połowę ciasta wyłożyć warstwę jabłkową, na nią warstwę śmietanową i następnie przykryć drugą połową ciasta.

Krok 10

Wierzch ciasta posmarować cieniutką warstwą masy śmietanowej i zetrzeć na nią czekoladę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Anielska uczta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Anielska uczta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Anielska uczta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Anielska uczta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Anielska uczta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Anielska uczta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Anielska uczta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej