Aromatyczna, biała kiełbasa ze śliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna biała kiełbasa ze śliwami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

6 sztuk

100 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule obierz i posiekaj w piórka, wymieszaj razem ze śliwkami.

Krok 2

Połowę przełóż do wysmarowanego tłuszczem naczynia do zapiekania, ułóż na wierzchu kawałki kiełbasy i przykryj pozostałym cebulowo- śliwkowym farszem.

Krok 3

Podlej bulionem Knorr i dopraw.

Krok 4

Kiełbasę piecz przez 40 minut w temperaturze 180 stopni podawaj na gorąco

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna biała kiełbasa ze śliwami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna biała kiełbasa ze śliwami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna biała kiełbasa ze śliwami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna biała kiełbasa ze śliwami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna biała kiełbasa ze śliwami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna biała kiełbasa ze śliwami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna biała kiełbasa ze śliwami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna biała kiełbasa ze śliwami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Aromatyczna biała kiełbasa ze śliwamiAromatyczna biała kiełbasa ze śliwami

Kiełbasa kojarzy się wielu osobom ze spotkaniami na świeżym powietrzu i grillem. Mamy jednak niebanalną propozycję jej przyrządzenia w domu. Białą kiełbasę możesz zastąpić inną, np. zwyczajną lub serdelową. Farsz cebulowo-śliwkowy sprawi, że całość zyska oryginalny aromat, wygląd i smak. Przyrządź go z suszonych śliwek i cebuli. Suszone owoce z powodzeniem zastąpisz świeżymi, pamiętaj jednak, by je wcześniej podsmażyć na patelni. Cebulę dodaj surową lub zeszkloną na rozgrzanym tłuszczu. Wszystkie składniki ułożone warstwowo i zapieczone w wysokiej temperaturze powinny zespolić się w pełne aromatu danie. By uniknąć przypalenia potrawy, przed włożeniem jej do piekarnika, zalej całość odrobiną bulionu warzywnego. Nie zapomnij także o mieszance przypraw. Jeśli chcesz podkreślić ostry posmak, użyj pikantnej papryki oraz pieprzu. Aromatyczną białą kiełbasę ze śliwkami z łatwością podzielisz na porcje. Możesz podawać ją z dodatkiem świeżych ziół, koniecznie z kromką chrupkiego pieczywa. Smacznego!