Aromatyczna biała kiełbasa ze śliwami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

6 sztuk

100 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule obierz i posiekaj w piórka, wymieszaj razem ze śliwkami.

Krok 2

Połowę przełóż do wysmarowanego tłuszczem naczynia do zapiekania, ułóż na wierzchu kawałki kiełbasy i przykryj pozostałym cebulowo- śliwkowym farszem.

Krok 3

Podlej bulionem Knorr i dopraw.

Krok 4

Kiełbasę piecz przez 40 minut w temperaturze 180 stopni podawaj na gorąco

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna biała kiełbasa ze śliwami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna biała kiełbasa ze śliwami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna biała kiełbasa ze śliwami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna biała kiełbasa ze śliwami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna biała kiełbasa ze śliwami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna biała kiełbasa ze śliwami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna biała kiełbasa ze śliwami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Aromatyczna biała kiełbasa ze śliwamiAromatyczna biała kiełbasa ze śliwami

Kiełbasa kojarzy się wielu osobom ze spotkaniami na świeżym powietrzu i grillem. Mamy jednak niebanalną propozycję jej przyrządzenia w domu. Białą kiełbasę możesz zastąpić inną, np. zwyczajną lub serdelową. Farsz cebulowo-śliwkowy sprawi, że całość zyska oryginalny aromat, wygląd i smak. Przyrządź go z suszonych śliwek i cebuli. Suszone owoce z powodzeniem zastąpisz świeżymi, pamiętaj jednak, by je wcześniej podsmażyć na patelni. Cebulę dodaj surową lub zeszkloną na rozgrzanym tłuszczu. Wszystkie składniki ułożone warstwowo i zapieczone w wysokiej temperaturze powinny zespolić się w pełne aromatu danie. By uniknąć przypalenia potrawy, przed włożeniem jej do piekarnika, zalej całość odrobiną bulionu warzywnego. Nie zapomnij także o mieszance przypraw. Jeśli chcesz podkreślić ostry posmak, użyj pikantnej papryki oraz pieprzu. Aromatyczną białą kiełbasę ze śliwkami z łatwością podzielisz na porcje. Możesz podawać ją z dodatkiem świeżych ziół, koniecznie z kromką chrupkiego pieczywa. Smacznego!