Baba wielkanocna

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

198 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

150 gramów

250 gramów

250 gramów

6 sztuk

80 mililitrów

10 gramów

1 łyżka

null gramów

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obie mąki przesiać i wymieszać ze sobą, dodając proszek do pieczenia.

Krok 2

Kasię utrzeć, dodając porcjami cukier i żółtka.

Krok 3

Dodać cukier waniliowy, skórkę pomarańczową i cytrynową, śmietankę i dokładnie utrzeć.

Krok 4

Połączyć z mąką ubitą pianę, dokładnie wymieszać.

Krok 5

Przełożyć ciasto do formy posmarowanej Kasią i obsypanej bułką tartą.

Krok 6

Piekarnik nagrzać do 190 stopni C.

Krok 7

Upieczone ciasto można posypać cukrem pudrem, polać lukrem lub oblać roztopioną czekoladą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Baba wielkanocna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Baba wielkanocna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Baba wielkanocna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Baba wielkanocna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Baba wielkanocna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Baba wielkanocna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Baba wielkanocna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Babka trójkolorowa
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej