Babka biszkoptowa z owocami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

6 sztuk

3 łyżeczki

1 szklanka

3 szklanki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubić białka z cukrem, dodać żółtka i ubić.

Krok 2

Dodać mąkę, proszek i rozpuszczoną Kasię. Wymieszać.

Krok 3

Wylać do foremki kilka łyżek, posypać owocami, znów wlać ciasto – tak, aby owoce były w całym cieście.

Krok 4

Piec w 180 st C przez godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka biszkoptowa z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka biszkoptowa z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka biszkoptowa z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka biszkoptowa z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka biszkoptowa z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka biszkoptowa z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka biszkoptowa z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciasto marmurkowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej