Babka budyniowa

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

5

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

133 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

119 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 szklanka

6 sztuk

1 szklanka

0.75 szklanki

5 łyżek

2 łyżki

2 łyżeczki

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę pszenną i ziemniaczaną przesiać razem z budyniem i proszkiem do pieczenia.

Krok 2

Miękką Kasię zmiksować z cukrem i żółtkami na puszystą masę, dodać olej, ocet i mąkę.

Krok 3

Na koniec połączyć z ubitą na sztywno pianą z białek.

Krok 4

Ciasto wylać do formy podłużnej lub babkowej.

Krok 5

Piec 55 minut w temperaturze 170 C.

Krok 6

Babkę po wystudzeniu polać lukrem z dodatkiem soku z cytryny. Smacznego!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka budyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka budyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka budyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka budyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka budyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka budyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka budyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej